Jubileum Ronde van Lieshout

Sportnieuws

Jubileum Ronde van Lieshout


Lieshout - De supportersclub ‘De Lieshoutse Wielrenners’ bestaat dit jaar 60 jaar. Ook de Grote Bavaria-Ronde van Lieshout kent een jubileum en gaat voor de 60e keer van start. Zondag 17 mei staat dit te gebeuren.


Om 12.30 uur starten de nieuwelingen voor hun wedstrijd, zij rijden 40 kilometers over de Lieshoutse straten. In de Dorpsstraat is de start- en finishlijn getrokken. Topfavoriet is Luca Vreeswijk. Onder andere Koen van Helvoirt, Rick Brugmans en Râvan Pirnaij zullen het hem moeilijk maken de overwinning naar zich toe te trekken.
De junioren nemen vervolgens om 13.45 uur het parcours in gebruik voor hun 65 kilometer lange wedstrijd. De Nationale selectie van de USA komt naar Lieshout om er een mooie wedstrijd van te maken, Ethan Reynolds tipt de organisatie aan als grote kanshebber. Maar de Nederlandse inbreng is ook groot, met Maik van der Heijden, Xavier Poels, Nick van Helvoirt, Louis en David Raaijmakers.
De hoofdschotel zijn de elite/beloften/amateurs en hun wedstrijd gaat over 80 kilometer, de start is om 15.30 uur. Favorieten zijn Jasper de Laat, Bjorn van der Heijden, Robin Wennekes, Rudi Houts, Marco Brus, Jurjen Varkevisser en Ruud Kooijmans.

De toegang tot dit wielergebeuren is geheel gratis. Zondag 7 juni vindt in Lieshout in het kader van het 60 jarig bestaan het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd plaats.