Afbeelding

Twee keer brons voor Beek en Donk op NK Pole Fitness

Sportnieuws

Beek en Donk – De negende editie van het Nederlands Kampioenschap Pole Fitness ging op 20 maart van start bij het Universitair Sportcentrum in Leiden. Beek en Donk heeft er nieuwe winnaars bij. In de categorie ‘Doubles (synchroon)’ sleepten Karen Sanders en Linda Dekkers namelijk de 3e plaats in de wacht.

Nieuwe categorie
Voor het eerst in de geschiedenis was er de categorie ‘Men’, waarin drie finalisten uitkwamen. De 20-jarige Stan Verbrugge eindigde als derde in deze categorie. De sfeermaker nam het publiek mee terwijl hij een grote veelzijdigheid in basistechnieken liet zien.

Doubles (synchroon)
In de categorie ‘Doubles (synchroon)’ kwamen Karen Sanders (27) en Linda Dekkers (39) uit voor Pole Fitness Beek en Donk. Een synchroonact moet zowel synchroontechnieken (waarbij beide deelneemsters dezelfde techniek gelijktijdig uitvoeren en alles goed getimed moet zijn) alsook partnerwerk bevatten (waarbij de twee personen gebruik maken van elkaar en daarmee een techniek laten zien die voor een persoon individueel onmogelijk zou zijn). Karen en Linda moesten strijden tegen twee doorgewinterde duo’s. Zij zijn zeer tevreden met hun derde plek.

Trots op prestaties
Voor trainster Tatjana Tempelaars was het ook een spannende dag. Vorig jaar nam Beek en Donk ook met één kandidaat deel aan het NK, maar werd er net naast de prijzen gegrepen. Zij is erg trots op de prestaties van haar leerlingen.