Afbeelding

61e Bavaria-Ronde van Lieshout

Sportnieuws

Lieshout - De 61e editie van de Bavaria-Ronde van Lieshout staat op zondag 15 mei, 2e Pinksterdag, op het programma. De Lieshoutse wielerronde kent al een lange geschiedenis die terug voert naar de jaren '50. De oudste wielersupportersclub van Nederland, ‘De Lieshoutse Wielrenners’, tekent voor de organisatie.

Het parcours vormt ook al een lange geschiedenis door de Dorpsstraat, al van begin jaren '60 is de finishlocatie bijna op dezelfde plaats. De ronde van Lieshout is ook internationaal in trek. Bij de junioren komt een team uit de Verenigde Staten aan de start en bij de elite komt het continentale team Data#3Cisco met wielrenners uit Australië en Nieuw-Zeeland aan de start. Het dagprogramma wordt geopend om 12.30 uur met een wedstrijd over 40 kilometer voor de nieuwelingen. Zij maken er ongetwijfeld een mooie wedstrijd van. Om 13.45 uur starten de junioren voor hun wedstrijd over 65 kilometer.

De hoofdschotel, de elite, beloften en amateurs, starten om 15.30 uur voor hun wedstrijd en zij hebben 80 kilometer voor de wielen. In het hoofdprogramma oud winnaars van de laatste vijf Bavaria-Ronde van Lieshout. Patrick Bos (2013 en 2010), Koos Jeroen Kers (2012-2011) en Nico Vuurens (2009). Verdere favorieten Robbert de Greef, Edwin Arts, Twan Brusselman, Tim Veldt, Lars van de Vall, Kobus Hereijgers, Jasper de Laat, Eddy van IJzendoorn en Robin Wennekes.