Joost van der Tol in actie. Willem Slegers (l), Bram Donkers, (m) en Rob Spijkers (r) kijken toe.

Eenvoudige winst voor ELI in Gemonde

Lieshout - ELI heeft tegen Irene uit Gemonde een simpele 2-4 overwinning behaald. Hiermee werd revanche genomen voor de 5-0 nederlaag in het voorjaar.

Met routinier Erwin van Kriegenbergh voor het eerst als libero waren de Blauwwitten vanaf het allereerste fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter de bovenliggende partij. De rode lantaarndrager kwam in de 14e minuut op achterstand. Na een mooie actie van Stijn Donkers was het voor Willem Slegers een koud kunstje om de score te openen, 0-1. In de volgende 2 minuten voorkwam de Irene-sluitpost met 2 fraaie reddingen een verdere achterstand. Eerst kon hij de bal na een prachtige actie van Bram Donkers nog tot corner verwerken. Hierna deed hij hetzelfde bij een soortgelijke poging van Willem Slegers. Even later wist hij opnieuw redding te brengen bij een zeker lijkend doelpunt van Bram Donkers na een afgemeten voorzet van de hardwerkende Roel van Mook. Het duurde tot de 34e minuut voor het offensief van ELI tot de 0-2 leidde. Nu was het Stijn Donkers, die een bal van Willem Slegers tussen de palen schoot. Direct hierna had Roel van Mook pech. Zijn inzet belandde tegen de paal. In de minuten hierna liet Irene zien, waarom het ondank de laatste plaats op de ranglijst elke wedstrijd minimaal 1 goal wist te scoren. Eerst schoot De Vos de 1-2 binnen en kort hierna was Pijnenburg dichtbij de gelijkmaker. Toch kwam ELI voor rust toch op de verdiende 1-3 door Aaron Hurkx na goed voorbereidend werk van Bram Donkers.

Het eerste wapenfeit na rust was een schot van Pijnenburg (Irene) tegen de paal, maar hierna was ELI toch weer de bovenliggende partij. De opgerukte en degelijk spelende Stan Kastelijn vond Bram Donkers, die bij de 2e paal Willem Slegers vond, 1-4. In het volgende kwartier kon ELI geen enkele van de legio doelkansen te benutten. Met de goed spelende invallers Frank van Berlo en Thimos Politis was dat met deze 1-4 stand ook geen enkel probleem.

Toch viel in de allerlaatste seconde van de blessuretijd nog een tegentreffer door opnieuw De Vos, een smetje op een volledig verdiende overwinning

Zondag staat voor ELI de 3e uitwedstrijd op rij op het programma, en wel tegen HVV Helmond. Na een inhaalweekend staat 27 november de thuiswedstrijd tegen het tot dusverre ongenaakbare Brandevoort op het programma.