Onnodig en teleurstellend gelijkspel voor Sparta'25

Beek en Donk - In de inhaalwedstrijd tegen Valkenswaard moest Sparta'25 voor eigen publiek genoegen nemen met een 2-2 einduitslag.

De eerste helft liet een rommelig spelbeeld zien. De straffe wind die in de lengterichting over het veld stond was ongetwijfeld van invloed. In de 10e minuut was Tayfun Yilmaz dicht bij de openingstreffer voor de bezoekers. Zijn inzet verdween net naast het doel van Dominique Leenders. In het tweede gedeelte van de eerste helft kwam de thuisploeg een paar keer gevaarlijk in de 16 van Valkenswaard. Na ruim een half uur spelen kon doelman Baeten de bal net voor een instormende Michiel Koot wegstompen. Tien minuten later kreeg Bob Klaassen een goede mogelijkheid, maar zijn schot met zijn mindere linker werd een gemakkelijke prooi voor de Valkenswaardse doelman. Kort voor rust belandde een schot van Elco van Schijndel op de lat.

Na rust profiteerde de thuisploeg direct van de wind in de rug. Elco van Schijndel werd diep gestuurd en door Rob Vlassak net binnen het strafschopgebied neergehaald. Rood voor Vlassak en een penalty voor Sparta'25. René Brouwers schoot de bal onberispelijk binnen, 1-0. Hierna ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar een tweede treffer. Helaas zonder direct succes. In een van de spaarzame uitbraken verdiende Valkenswaard in de 55e minuut een corner. Verdediger Sander van de Donk kon ongehinderd de 1-1 binnen koppen. Een paar minuten later counterden de bezoekers zich zeer effectief naar een 1-2 voorsprong via Nick Thijssen. Sparta'25 voerde de druk opnieuw op, nu om de gelijkmaker te forceren. Dat lukte in de 73e minuut. Na een inzet van Robbert van Lankveld kon René Brouwers van dichtbij de 2-2 binnen schieten.

Hierna probeerde de thuisploeg met een soort van slotoffensief de winst nog over de streep te trekken. Maar het spel was aan alle kanten te slordig om echt gevaarlijk te worden. Sparta'25 moest genoegen nemen met een teleurstellend en onnodig gelijkspel. Sparta'25 1 speelt komende zondag voor de competitie uit tegen Reusel Sport.

Keezen en darten bij Sparta'25
Zaterdag 25 maart richt Sparta'25 haar pijlen op de dartborden tijden het darttoernooi. Deze wordt gehouden in het clubgebouw. Wil je meedoen, schrijf je dan in via www.sparta25.nl of het inschrijfformulier in het clubgebouw. Je hoeft geen lid te zijn van Sparta'25 om mee te mogen doen.

Op woensdag 29 maart is het weer Keezen. Een gezellige avond voor iedereen die zin heeft om het Keezenspel in een toernooi te spelen. Er zijn mooie prijzen te winnen zoals waardebonnen van Plus van Balkom. Inschrijven kan via de website of in het clubgebouw.