Saskia Jansen-Happé tekent voor de gelijkmaker: 1-1

Vrouwen Sparta'25 maken jacht op koppositie

Beek en Donk – De dames van Sparta'25 wisten zondag een 5-2 overwinning te boeken op het eigen veld tegen de dames van Keldonk. Hoewel de cijfers anders doen vermoeden, was het zeker geen eenvoudige wedstrijd.

De wedstrijd was enkele minuten oud toen de groen-witten op achterstand kwamen door een ongelukkig eigen doelpunt. Na de 0-1 van Keldonk verliep de wedstrijd rommelig en was het voor de Beek en Donkse dames zoeken geblazen naar een goede organisatie in het veld. Na 20 minuten begon het dameselftal van Sparta'25 beter te draaien en waren er al diverse kansen gecreëerd. Zo kwamen ze enkele minuten later ook terecht op 1-1. Spits Maaike van Linschoten wist een hoge bal goed met het hoofd te verlengen, waarna Saskia Jansen-Happé alleen op doel af kon gaan. Ze schoof de bal behendig tussen de benen van de uitkomende keeper door.

Door de 1-1 kwam er meer vertrouwen in de ploeg en werd er jacht gemaakt op een tweede goal. Die viel al snel. Een schitterende pass van Wieke Scheepers zette Maaike vrij voor het doel. Ook zij bleek in een 1-op-1 situatie met de Keldonkse keepster de sterkste te zijn: 2-1.

Kort voor rust waren de groen-witten opnieuw trefzeker. Maaike wist zich op de achterlijn knap tussen 3 Keldonkse verdedigers vrij te draaien en rondde beheerst af: 3-1.

Ondanks een goede rustperiode maakte Sparta'25 het zichzelf aan het begin van de tweede helft opnieuw lastig. Keldonk tekende uit het niets voor de aansluitingstreffer: 3-2. Alle zeilen moesten bijgezet worden om Keldonk van een 3e goal af te houden en om zelf de marge weer proberen te vergroten. Gelukkig voor de groen-witten wist Kiki van Schijndel op linksbuiten een actie te maken naar binnen, waarna ze verwoestend uithaalde voor de 4-2. Kort na de 4-2 was het verzet van Keldonk gebroken en liep Sparta uit naar 5-2. Karin Haverkort wist met het hoofd te scoren na een goede corner van Kiki.

Concurrent Rhode verloor op bezoek bij Volkel, de nummer 3 van de competitie. De dames van Sparta kunnen mede hierdoor de koppositie van Rhode overnemen als zij een inhaalwedstrijd winnend weten af te sluiten. Één ding is zeker, het blijft tot het einde spannend in deze competitie.