Afbeelding

Lindeboom stelt kampioensfeestje Tapperij nog even uit

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Flinke verrassingen in de B-klasse waren er te bespeuren op de laatste WAC-avond van de maand maart. Allereerst was daar de deceptie van runner-up DK Garagebedrijf tegen Café Thuis.

DK had de wens dat dit duel 3 punten op zou leveren, zodat het heet kon ademen in de nek van de koploper maar Café Thuis had snode plannen. Het loerde op haar kansjes en zodra ze deze kregen werd de trekker direct overgehaald. C. Verhoeven, de laatste weken toch al frequent op het wedstrijdformulier, was tweemaal belangrijk in de behaalde voorsprong van 3-0. Weliswaar waren er nog 18 minuten te spelen en DK liet zien over veerkracht te beschikken. Binnen 180 tellen was het 3-2!. Billen knijpen voor alles wat Café Thuis liefhad, maar het doorstond het laatste kwartier en won van DK.

Het was lang geleden maar eindelijk kon ook FC Avondrood weer eens 3 punten bijschrijven. Verrassenderwijs was het Meulensteen/van Lieshout welke niet opgewassen was tegen de dadendrang van FC Avondrood. Meulensteen keek al snel tegen een achterstand aan en dat deed het uiteindelijk dit hele duel. Het was nooit een groot gat om te overbruggen (behalve in de slotfase), maar FC Avondrood bleek taai vandaag. Zeker B. van der Kruissen had het op z'n heupen en had zijn scoringsdrift maar weer eens meegenomen naar de zaal. Hij voegde 3 goals aan zijn totaal toe. Samen met nog eens 2 doelpunten van zijn strijdmakkers, waaronder een zeldzame van oud-doelman V. Sarmento, was het voor FC Avondrood voldoende om Meulensteen/van Lieshout te verslaan: 5-2.

Doordat de beide onderste ploegen in de B-klasse goede zaken deden, was het voor BrabantTent plots zaak om de veilige marge naar onderen te behouden. Daarvoor moest het wel Hurkmans Plaatwerk BV de eerste nederlaag van het seizoen toebrengen. Een pittige klus, zoals dit seizoen al vele malen is gebleken. Zo ook deze avond. In tegenstelling tot datgene wat BrabantTent wilde bereiken, leed het een smadelijke nederlaag. Hurkmans overklaste de nummer 5 van de stand op alle fronten. Als een warm mes sneed het door de boter en Hurkmans scoorde er vrolijk op los. Zoals een evenwichtig team betaamd mochten alle veldspelers twee ballen in het netje draperen. Inclusief een eigen doelpunt en een eretreffer was de uitkomst van deze optelsom een 11-1 zege voor de nog ongeslagen nummer 3. BrabantTent hunkert naar het einde van het seizoen. Hurkmans maakt jacht op de 2e positie.

Het kampioenschap in de A-klasse is op een haar na beslist. De Tapperij is één zege verwijderd van alweer een titel, maar kon, bij verlies van Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs, deze avond zonder te spelen zich ook al kronen tot kampioen. Zo ver kwam het niet, aangezien Lindeboom deed wat het moest doen en dat is Heesakkers Administratie & Advieskantoor elimineren. Als vanzelf ging dat niet, Heesakkers bood prima weerstand en wist een opgelopen achterstand tot twee keer toe keurig ongedaan te maken. Een 3e treffer van de onverwoestbare pantoffel van T. Kluijtmans, waarmee Heesakkers ten 3e male op achterstand kwam, was toch net te veel van het goede. Heesakkers had daar in eerste instantie geen antwoord op. Later in het duel wel, toen R. Vrede voor de 2e maal het net liet bollen en de achterstand verkleinde tot 4-3. Het slotakkoord was desondanks wel voor Lindeboom. Het won met 5-3.

Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt speelde zichzelf naar een prima buffer in de rangschikking. Ze overwonnen de oude nummer 6 in de stand, Danny Megens Keurslagerij, en wipte met deze driepunter over hen heen. Een overwinning was na 2 minuten speeltijd toch wat verder weg voor Sevenmiles.nl, aangezien de Keurslagerij het heft in handen nam en op voorsprong wist te komen. Het spel in de fase erna ging golvend op en neer en er ontstonden ook zeker kansjes, maar het been van de slager zelf deed de eigen ploeg op het kwartier de das om. Sevenmiles.nl putte daaruit vertrouwen en de Keurslagerij wist zich plots in geslagen positie. Deze 3-1 achterstand werd nog wel verkleind doordat R. Haverkort met zijn 2e treffer succesvol was, maar verder dan de aansluiting kwam het niet: 3-2 in het voordeel van Sevenmiles.nl.