Afbeelding

Knappe zege voor BrabantTent

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het is tot op heden nog niet het seizoen voor Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt. Ook in het treffen met Heesakkers Administratie & Advieskantoor viel er weinig eer te behalen.

Heesakkers speelde gedisciplineerd en wachtte haar momentjes keurig af. Een vijftal van die momentjes werd gepromoveerd tot doelpunt. A. Yahou en F. Evens waren er beiden tweemaal als de kippen bij om het leder tegen de touwen te werken. Einduitslag: 5-0 in het voordeel van Heesakkers.

De speelavond werd geopend door FC van de Burgt. Zij hoopten voor het eerst dit seizoen een puntje te gaan pakken. Daarvoor moest wel Danny Megens Keurslagerij aan de kant worden geschoven. De start voor FC van de Burgt was nog hoopvol; al snel werd de 1-0 op het scorebord gezet. Maar de keurslagerij stelde snel orde op zaken. De messen werd geslepen en er werd in het laatste kwartier uit een ander vaatje getapt. De verdedigende stellingen van FC van de Burgt werden driemaal doorbroken. Danny Megens Keurslagerij won met 3-1.

Het laatste A-klasse-duel deze avond ging tussen Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs en 1.FC Geerts. Nadat Lindeboom verleden week de nummer 2 al een poets had gebakken, deed het dit nu met nummer 3 1.FC Geerts. Laatstgenoemde kwam in hun 'Traditionstrikot' nog wel op een 1-0 voorsprong middels een prima geplaatste trap van P. van der Bruggen, maar Lindeboom bleef rustig het balletje het werk laten doen en wist zichzelf zo driemaal in een niet te missen scoringspositie te manoeuvreren. M.Werdens wist tweemaal het net te vinden. Lindeboom blijft zodoende de trotse lijstaanvoerder in de A-klasse.

In de B-klasse is die rol weggelegd voor DK Garagebedrijf. Ook nog na deze speelronde, alhoewel het de gloeiend hete adem van Hurkmans Plaatwerk BV in de nek voelt. Beide teams hebben nu evenveel punten, nadat Hurkmans DK Garagebedrijf wist te verslaan in hun onderlinge duel. Drie doelpunten van de voet van J. van Dooren bleken niet voldoende voor DK. Hurkmans trok deze avond aan het langste eind en wist met 5-3 te zegevieren. E. Meulensteen mocht namens Hurkmans twee doelpunten bijschrijven. Hurkmans is overigens nog steeds ongeslagen in het seizoen. Een unicum.

BrabantTent kende ook een unicum door eindelijk weer eens een zege bij te schrijven. Meulensteen/ van Lieshout was het slachtoffer. BrabantTent speelde verrassend geconcentreerd deze avond en liep, mede door twee goals van R. van Lankveld, uit naar een 3-0 voorsprong. Voor Meulensteen het signaal om iets terug te doen en dat bracht akelige herinneringen naar boven voor de mannen van BrabantTent (Zij gaven eerder voorsprongen van 3-0 uit handen). Met kunst en vliegwerk, mede dankzij uitblinkende doelmand P.J. Happe, hield BrabantTent stand en was Meulensteen het kind van de rekening: 3-2.