Toon Donkers
Toon Donkers Foto: Mark Barten

Nieuwe vakman bij Fietsvakman Van den Berg

Zakelijk

Beek en Donk - Fietsvakman Van den Berg is niet meer weg te denken uit Beek en Donk. Eigenlijk niet meer uit de regio. De fietsenwinkel op het Heuvelplein in Beek en Donk is het adres voor iedereen die een nieuwe fiets nodig heeft. Of je nu een stadsfiets, toerfiets of renfiets zoekt. En of je liever elektrisch rijdt of toch van de conventionele benenkracht bent, voor iedere fietser heeft Fietsvakman Van den Berg de juiste fiets. 

De fietswinkel startte in 1979 door oprichters Piet en Marian van den Berg. Een kleine tien jaar geleden nam zoon Jan de zaak over. Twee jaar geleden werd de winkel ook nog eens grondig verbouwd, waardoor er meer ruimte was voor het uitstallen van het ruimte assortiment aan nieuwe (elektrische) fietsen die Fietsvakman Van den Berg kan leveren. Daarmee was het bedrijf van Jan helemaal klaar voor de toekomst. “De winkel is nu helemaal vernieuwd, daar ben ik echt heel erg trots op. Vroeger was het echt een dorpswinkel, nu vervullen we steeds meer een regionale functie”, zegt Jan.

En dat merken ze in de winkel ook. Want niet alleen de plek voor nieuwe fietsen werd aangepakt, ook de werkplaats kreeg een volledige make-over. En de afgelopen periode werd het alleen maar drukker en drukker. En nu de dagen weer langer worden en de zon gelukkig steeds weer meer gaat schijnen gaan de mensen er ook weer meer op uit met hun fiets. Dit zorgt natuurlijk voor drukte in de werkplaats, want iedereen wil op pad met een fiets waar niets aan mankeert. Daarom was er bij Fietsvakman Van den Berg plek voor uitbreiding van het team. 

“Toon brengt zoveel ervaring mee, het is een echte vakman”

En Jan vond de ideale versterking in de persoon van Toon Donkers. Sinds enkele weken is Toon bijna dagelijks aan de slag in de werkplaats om te zorgen dat iedereen weer veilig met zijn fiets kan gaan rijden. Toon is geen onbekende in de Laarbeekse fietsenwereld. Hij werkte namelijk 23 jaar in zijn woonplaats Lieshout bij Profile De Concurrent. Deze fietsenwinkel sloot echter eind vorig jaar de deuren. “Ik woonde 200 meter van de winkel af. Nu ga ik elke dag lekker op de fiets naar Beek en Donk”, vertelt Toon als hij in de werkplaats aan een fiets aan het sleutelen is. “Het bevalt goed hier, met fijne collega’s. Jan kon ik natuurlijk al en toen hij hoorde dat de zaak in Lieshout ging stoppen ging het balletje rollen.” 

Jan: “Door toenemende drukte was ik inderdaad op zoek naar een nieuwe monteur. Toon brengt zoveel ervaring mee, het is een echte vakman. Ik ben er echt blij mee dat hij nu hier aan de slag is. Hij past perfect tussen de huidige collega’s in de werkplaats.” 

Wil jij ook dat je fiets helemaal klaar is om er veilig op uit te kunnen trekken dit voorjaar? Maak dan snel een afspraak. En zoals altijd, de koffie staat klaar bij Fietsvakman Van den Berg.