Daan van Aspert zoekt zijn tegenstander op voor de score

Teams Basketball Club Lieshout maken lastig weekend door

Lieshout - Zaterdag speelde U12 thuis tegen BC Bladel. Direct lieten de spelers van BC Lieshout zien waarom ze bovenaan staan in de competitie. Ryan van den Broek was ontketend. Hij scoorde 30 punten. Met goed samenspel en inzet won Lieshout met 86-40.

Onder 14-2 miste vier spelers tegen Yellow Sox uit Bakel. Lieshout kon in het eerste kwart goed weerstand bieden. Onder druk werd veel balverlies geleden, waardoor Bakel steeds verder wist uit te lopen. Lieshout liet nog wat mooie aanvallen zien, maar de bezoekers wonnen terecht met 37-89.

Mannen Onder 16 kent een goede fase in de competitie. Het won enkele wedstrijden op rij, maar dit weekend stond het lastige Gennep Cougars hen te wachten. Lieshout kwam lastig aan scoren toe en moest de 33-83 winst overlaten aan een betere tegenstander.

Onder 14-1 mistte Finn Flipsen, een belangrijke kracht onder de basket in zowel verdedigend als aanvallend opzicht. Joep van Offeren (30 punten) nam de scores grotendeels op zich, maar had moeite de tegenstander af te stoppen. Het verloor met 51-66.

Mannen Onder 18 speelde tegen Yellow Sox uit Bakel. Met rust stond Lieshout voor met 29-24. Na rust namen de bezoekers het initiatief en een voorsprong van 17 punten. Na een korte opleving van Lieshout in het vierde kwart, bouwde Bakel de voorsprong alsnog uit naar een 44-72 winst.

Vrouwen Onder 22 speelde tegen Den Dungk om de derde plek. Over vier periodes hielden de teams elkaar in evenwicht. Bij aanvang van het vierde kwart hadden de bezoekers een voorsprong van vijf punten. Het wist slechts twee punten te scoren, maar ook Lieshout kwam moeilijk tot scoren, waardoor het nipt verloor met 35-36.

Heren 2 nam het op tegen BC Heeze. De bezoekers namen direct het initiatief, maar Lieshout wist in het spoor te blijven. In het laatste kwart had Lieshout een nog altijd te overbruggen achterstand van 11 punten, maar BC Heeze liet niet toe dat Lieshout zich terug kon vechten in de wedstrijd. Het werd 41-67.

Dames 1 nam het op tegen West Brabant Giants uit Bergen op Zoom. In het eerste kwart ging het gelijk op. In de tweede periode sloegen de bezoekers een gat van 9 punten en bouwde dit in de derde periode verder uit tot 18 punten. In het laatst kwart kon Lieshout kon de achterstand terugbrengen tot 9 punten, maar wist niet dichterbij te komen. Lieshout verloor met 53-66.