Roel van Mook wint een kopduel. Links Lars Teuben, rechts Maurice Vinkenburg

ELI pakt koppositie na 2-4 winst

Sport

Lieshout - Op het zonovergoten hoofdveld van Helmond Sport wist ELI sv De Braak, een van de naaste belagers, met 2-4 af te troeven. Aanvoerder Coen Brouwers was met zijn drie doelpunten hierbij van beslissende betekenis. Omdat HVV Helmond verloor heeft ELI de koppositie overgenomen.

De Lieshoutenaren kenden een teleurstellende start, omdat de sterke Emre Bars bij de eerste aanval van de thuisclub al scoorde, 1-0. ELI kwam die vroege tegenslag al snel te boven. Het was Coen Brouwers, die een prachtige actie van Aaron Hurkx bekeken afrondde, 1-1. Hierna zagen de talrijke toeschouwers een heel aantrekkelijke wedstrijd tussen twee teams, die voor de volle winst gingen. Echt uitgespeelde kansen waren er nauwelijks. Geleidelijk aan kreeg ELI wel het beste van het spel. Voor rust viel echter geen treffer meer te noteren. Dat zou wel verdiend zijn na de mooiste actie van de wedstrijd van Aaron Hurkx. Coen Brouwers miste deze opgelegde kans.

Na rust drong ELI de thuisclub steeds meer terug en creëerde ze een flink aantal goede doelmogelijkheden. Na een uur spelen viel het verwachte doelpunt. Het was opnieuw Coen Brouwers, die een aantal verdedigers ontweek en knap raak schoot, 1-2. Een minuut later voltooide Brouwers zijn hattrick, 1-3 en nog een minuut later leek de 1-4 aanstaande, maar Brouwers werd teruggefloten wegens buitenspel. De thuisclub leek geslagen, maar in de 68e minuut viel plotseling de aansluitende treffer. Emre Bars zag zijn voorzet via het been van een ELI-verdediger in het doel belanden, 2-3. Hierdoor kwam de spanning terug in de wedstrijd en moest ELI-doelman Erik Swinkels attent reageren op schoten van Bars en was ook El Maach steeds dreigend. In de 83e minuut viel de beslissing. Coen Brouwers schoot de bal tegen de paal, waarna Frank van Berlo alert reageerde, 2-4. Hierna moest Lars Teuben doelman Swinkels toch nog een keer bijstaan door een inzet van dichtbij nog op de doellijn tegen te houden.

Zondag a.s. speelt ELI op eigen veld de kraker tegen de directe achtervolger HVV Helmond.