Mike Jansen (nummer 7) op de rug gezien.
Mike Jansen (nummer 7) op de rug gezien. Foto: Eric van Vegchel

Sparta’25 en Heeswijk houden elkaar in evenwicht

Beek en Donk - In de laatste wedstrijd voor de winterstop ontving Sparta’25 op eigen terrein Heeswijk. Onder de koude omstandigheden hielden de ploegen elkaar in evenwicht en deelden ze de punten.

Sparta’25 begon als medekoploper aan de ontmoeting met Heeswijk, dat op de vierde plaats stond. In de openingsfase kregen beide keepers een kopbal te verwerken. Sparta’25 trok het initiatief naar zich toe en nam het doel van Heeswijk met schoten van Mike Jansen en Tijn van den Berg onder vuur. Het eerste gevaar voor de goal van Sparta’25 ontstond toen Bryan Bussers en Philippe Cleutjens elkaar in de weg liepen. Gelukkig liep dit misverstand met een sisser af. Hierna zorgden enkele vrije trappen in de buurt van het strafschopgebied voor dreiging voor beide doelen. In de 38e minuut opende Sparta’25 de score. Een vrije trap van Freek Schoones werd door Mike Jansen onhoudbaar tegen de touwen gekopt, 1-0. Met deze tussenstand ging ook de rust in.

In het begin van de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar een tweede treffer, maar dat leverde niet meer dan enkele corners op. In de 60e minuut kwam Tijn Bosch opvallend vrij voor Bram Werdens en leek hij de stand naar 1-1 te schieten. Scheidsrechter Bouders keurde het doelpunt in eerste instantie goed, maar na overleg met grensrechter Koen van Gend keurde hij de goal alsnog wegens buitenspel af. Heeswijk liet zich door deze tegenvaller niet ontmoedigen en ging verder op zoek naar de gelijkmaker. Die viel twintig minuten voor tijd. Tijn Bosch ontving rechts in de 16 de bal en schoot die in de verre hoek binnen, 1-1. In de slotfase van de wedstrijd ontstonden er aan beide kanten nog enkele dreigende situaties. Maar meer doelpunten leverden die niet op.

Na afloop werd Mike Jansen uitgeroepen tot ‘man van de wedstrijd’. Dankzij het verlies van Olympia’18 bij DAW gaat Sparta’25 de winterstop in als koploper van de 2e Klasse G. Een klasse waarin het verschil tussen de bovenste en onderste ploeg maar 8 punten bedraagt. Sparta’25 hervat de competitie op 5 februari met een uitwedstrijd tegen Rhode/VSB.