Afbeelding
Foto: Mark Barten

Geen padelbanen bij LTV De Hut

Sport Sport

Aarle-Rixtel – Tijdens een extra ingelaste jaarvergadering op 6 december van LTV De Hut, is middels een ledenstemming unaniem besloten dat er op korte termijn geen padelbanen komen op Sportpark De Hut.

Het bestuur begon de vergadering met de huidige situatie van de vereniging toe te lichten. Ondanks dat de vereniging financieel erg gezond is, zijn er ook uitdagingen omtrent de ledenaantallen, vrijwilligerstekorten en de vergrijzing van zowel de vereniging als de dorpskern Aarle-Rixtel. Middels een aantal scenario’s, waarvan de aanschaf van padelbanen er één was, werden de mogelijke toekomstperspectieven van de vereniging aan de aanwezige leden voorgelegd.

Voor deze extra ingelaste vergadering moest er louter een besluit komen of de padelbanen er zouden komen. Tijdens de ledenstemming stemde geen enkel lid vóór, enkele leden onthielden zich van stemming, maar de overgrote meerderheid stemde tégen de komst van de padelbanen, waardoor het besluit unaniem werd genomen. Prominente reden voor de uitslag van de stemming leek te liggen in de onzekerheid omtrent het terugverdienen van de investering.

Met dit besluit zal in de algemene ledenvergadering van 2023 (in februari) moeten worden besloten welke van de overgebleven toekomstscenario’s de vereniging zal gaan volgen. Deze beslissing zal ook middels een ledenstemming worden genomen.