Afbeelding

Verdiende overwinning voor Flamingo’s

Sport Sport

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde op zondag 4 december haar eerste thuiswedstrijd van dit binnenseizoen. De wedstrijd werd gespeeld tegen Arcades 1.

Het eerste doelpunt werd gemaakt door Arcades. Het duurde even voordat Flamingo’s haar eerste doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. Jente Boudewijns wist als eerst te scoren. Toen eenmaal het gaatje gevonden was vielen er snel meer doelpunten. Fieke van den Heuvel scoorde een korte kans en de aanval die daarop volgde wist Noa Vereijken te benutten met een omdraaibal. Kort daarna vielen er opnieuw twee doelpunten aan de kant van Flamingo’s. Eerst was het Jente Boudewijns met een doorloopbal en daarna Neeltje Berkvens met een afstandsschot. Zo stond het na een kwartier spelen al 5-1 in het voordeel van de dames uit Mariahout. Helaas wist Arcades ook twee keer te scoren en de stand terug te brengen naar 5-3, maar zo dichtbij de winst als dit zijn ze niet meer gekomen. De laatste twee doelpunten voor de rust werden gemaakt door Jente Boudewijns. Zij maakte twee keer dezelfde actie en beide kansen wist ze te benutten, waardoor de ruststand 7-3 was.

Na rust was het opnieuw Arcades die het eerste doelpunt maakte, maar daar had Rosa Maas namens Flamingo’s vrijwel meteen een antwoord op met een afstandsschot. Ook Neeltje Berkvens wist opnieuw te scoren met een omdraaiballetje vanuit de steunpositie. Hierna maakte Arcades haar laatste twee doelpunten van de wedstrijd. Zij brachten de tussenstand op 9-6. De complimenten zijn hierbij voor de verdediging van Flamingo’s, die het spelletje van Arcades goed doorhadden. Flamingo’s wist nog vier keer te scoren, eerst was het Fieke van den Heuvel met een afstandsschot en daarna maakte ook Amy Maas een afstandsschot. Aan het einde van de wedstrijd wist Neeltje Berkvens nogmaals te scoren en het laatste doelpunt kwam uit handen van Fieke van den Heuvel. De eindstand was 13-6, een verdiende overwinning.

Flamingo’s 2, gesponsord door Sportshop Laarbeek, speelde tegen Corridor 3. Hoewel ze een hele goede inhaalslag maakten, door vier doelpunten heel snel achter elkaar te scoren, wisten ze helaas niet te winnen. Ze verloren met 10-16. Zondag 11 december spelen beide ploegen weer in de Klumper in Lieshout. Om 13.00 uur speelt Flamingo’s 2 tegen VMS’21 5. Flamingo’s 1 start om 14.45 uur tegen Euro Girls/Rietvogels 1.