Afbeelding

Wielertoerclub Beek en Donk bestaat 40 jaar

Sport

Beek en Donk - Wielertoerclub Beek en Donk viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. Het idee om een fietsclub te beginnen is ontstaan toen Jan van de Burgt en Wim Vrijaldenhoven vonden dat Beek en Donk ook een fietsclub moest hebben net zoals in Aarle-Rixtel. De club is opgericht op 11 april 1983, de eerste ledenvergadering volgde op 2 mei 1983. 

De club heeft veel hoogtepunten gehad. Een greep uit deze hoogtepunten zijn de talloze klassiekers gereden zijn, zoals Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl, Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen. Ook heeft de club diverse uitstapjes gehad naar de bekende cols van de Tour de France en de Giro d’Italia en zijn de Alpe d’Huez, Col du Galibier, Croix de Fer, Passo dello Stelvio, Passo di Gavia en natuurlijk de Mont Ventoux beklommen. Mooie herinneringen die samengaan met vele foto’s.

Met corona is er wel een lastige periode geweest. Het was daarom moeilijk om een toerkalander te maken omdat het niet altijd duidelijk was wat er nog stond te gebeuren. Het ledenbestand van de club is al enkele jaren aan het dalen, en vergrijzen, en de club is dus naarstig op zoek naar nieuwe leden. Op dit moment zijn er nog 24 leden die regelmatig fietsen.

Er is een programma waarbij gestart wordt op de eerste zondag van maart tot en met de eerste zondag in oktober. Om er op zondag zeker van te zijn dat de tocht geen moeilijkheden oplevert, wordt die toch ook op de woensdag ervoor gereden. Dus er wordt op woensdag en zondag gefietst, en er is altijd een tussenstop halfweg voor koffie/thee.

Op woensdag wordt vertrokken om 13.00 uur in maart, april, september en oktober en om 09.00 uur in mei, juni, juli en augustus. Op zondag is de vertrektijd 09.00 uur. Vertrekpunt is het Heuvelplein in Beek. Mochten er mensen zijn die belangstelling hebben om sportief bezig te zijn en waarbij ook gezelligheid belangrijk is: rij een keer mee en ervaar hoe het is om in een groep te fietsen. Mochten er nog vragen zijn dan kun je contact opnemen met wielertoerclubbeekendonk@gmail.com of met Henk Hoeks, telefoon 06-27823310 of kom langs op de Orchideestraat 20 in Beek en Donk.

Afbeelding
Afbeelding