Totale offday Mariahout resulteert in een kansloze nederlaag

Mariahout - Op een lastig bespeelbaar veld kwam de wedstrijd moeizaam op gang.

In de eerste 20 minuten werden er door beide teams geen kansen gecreëerd. Hierna konden de studenten van Pusphaira op voorsprong komen. Eerst redde doelman Hagelaars en daarna werd een levensgrote kans slap ingeschoten. Even hierna werd de Mariahout defensie knap uitgespeeld, maar weer kon doelman Hagelaars redding brengen. Mariahout was gewaarschuwd, maar deed er vervolgens niets mee. In de 24e minuut kwam Pusphaira knap op voorsprong door een lob van spits en aanvoerder Douwe Orij: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Meteen na rust scoorde Pusphaira 0-2 na een schitterende aanval. Mariahout probeerde het wel, maar werd compleet overklast door een feller, slimmer en beter voetballend Pusphaira. Ze kwamen er steeds met veel mensen uit, maar schakelde ook goed om naar de verdediging. In de 64e minuut bracht trainer Freddy Vermeulen drie verse krachten erin. Sander Scheepers, Sander Brugmans en Luciano Deben werden vervangen voor Noah van Rossum, Tom van Hoof en Freek Habraken. Pusphaira liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en scoorde binnen 5 minuten tweemaal door wederom Orij en Dirk Krus. De afgang van promotiekandidaat Mariahout werd nog erger doordat Pusphaira de 0-5 scoorde in de 79e minuut. Trainer Freddy Vermeulen liet jeugdspeler Simon Barten zijn debuut maken en dat was voor Mariahout eigenlijk het enige positieve van vanmiddag, zeker omdat David van Rossum na een ongelukkige actie ook nog een rode kaart kreeg.

Mariahout staat weer met beide beentjes op de grond na deze afstraffing. Met Pasen geen programma voor Mariahout 1, dus de eerstvolgende wedstrijd is op zondag 16 april uit bij Boxtel, aanvang 14.30 uur.