Mariahout klaar voor topper tegen Nijnsel

Mariahout - Op een zonnig sportpark De Heibunders wist Mariahout zonder in problemen te komen verdiend te winnen van Woenselse Boys. Het enige verwijt wat Mariahout zich kan maken is de late tweede treffer, waardoor Woenselse Boys, zonder te overtuigen, toch in de wedstrijd bleef.

Na een minuut of tien spelen had middenvelder Tom van Hoof een goede individuele actie. Hij dribbelde tot de achterlijn, maar zijn voorzet miste precisie. Even later scoorde centrale verdediger Huib van Zutphen met het hoofd na een mooie voorzet van Tim Barten: 1-0. Mariahout bleef goed combineren en dit leidde tot twee hele grote kansen in de eerste helft. Allereerst een goede combinatie van linkervleugelverdediger Tim Aarts en Van Hoof. Laatstgenoemde had een mooie steekbal op Dennis Veldpaus maar keeper Sidney Woensdregt redde bekwaam. Net voor rust was Veldpaus de aangever op Barten. Die koos ervoor om de keeper uit te spelen in plaats van direct op doel te schieten. Zijn actie strandde naast het doel op de achterlijn.

In het begin van de tweede helft dacht Stijn van den Heuvel Mariahout op 2-0 te zetten, maar zijn treffer werd afgekeurd omdat zijn duel met de keeper werd bestraft als een overtreding. Omdat Mariahout enerzijds voelde dat het veel sterker was en anderzijds maar niet de tweede treffer kon maken werd het spel onnauwkeuriger. Woenselse Boys brak uit, maar zoals dit seizoen wel vaker stond doelman Tom Hagelaars op de goede plek. Hierna kreeg Mariahout via Aarts (schot van dichtbij tegen de keeper), Chiel van Wanrooij (schot op de paal) en Van Zutphen (schot voorlangs) grote kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Trainer Freddy Vermeulen wisselde Veldpaus voor Niels Vissers. Na een goede individuele actie van Van de Heuvel kon invaller Vissers de bevrijdende 2-0 binnentikken. In de laatste minuut nog een kans van invaller Freek Habraken, maar zijn inzet belandde op de paal. Even later maakte de goed leidende scheidsrechter Winkelhof een eind aan deze wedstrijd.

Aanstaande zondag speelt Mariahout de topper tegen koploper Nijnsel. Nijnsel heeft een voorsprong van vier punten en Mariahout kán de competitie nog spannend maken. Daarnaast wil Mariahout zich revancheren nadat het in de uitwedstrijd in de laatste minuut een voorsprong verspeelde. Reden genoeg om zondag naar sportpark De Heibunders te komen, aanvang 14.00 uur. Voor de wedstrijd zullen de pupillen van Mariahout tegen de pupillen van Nijnsel spelen. Na afloop van de wedstrijd is er een teamactiviteit met zanger Bas.