Verlies voor beide teams van Flamingo’s

Mariahout - De eerste buitenwedstrijd van Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, stond op zondag 16 april weer op het programma. Na een succesvolle afronding van de binnencompetitie zijn de dames weer klaar voor het buitenseizoen. In deze eerste wedstrijd stond Oxalis op het programma.

Het was voor het team van Mariahout even zoeken en wennen aan het veld en dit resulteerde in aanvallen met kansen die niet afgerond werden. In de eerste vijf minuten kwam Oxalis op een 0-2 voorsprong door twee afstandsschoten. Flamingo’s ging door met het creëren van goede kansen, maar kon ze helaas niet afronden. Het ontbrak in overtuiging in schot en passes. Oxalis ging wel door met scoren en schoot de 0-3 binnen. Na hard werken kwam Flamingo’s tot scoren via een afstandsschot van Fieke van den Heuvel. Helaas kon Flamingo’s hierna niet het omslagpunt maken en liepen ze richting de rust tegen een 1-5 achterstand aan door nog 2 afstandsschoten van Oxalis.

Na de rust waren de dames van Flamingo’s gebrand om de wedstrijd te kantelen en hun kansen af te maken. Dit resulteerde gelijk in een doelpunt van Fieke van den Heuvel middels een korte kans. Oxalis antwoordde direct en maakte de 2-6. Flamingo’s ging nog harder werken en dit beloonde zich. Binnen twee aanvallen scoorde zowel Ada Kornuijt en Rosa Maas waardoor de stand 4-6 werd. Oxalis kreeg een vrije bal en de stand ging naar 4-7. Ondertussen maakte Iris Migchels haar debuut in senioren 1. Flamingo’s bleef knokken in de aanval en genoeg kansen creëren maar de afronding was niet scherp genoeg. Hierdoor konden de meiden niet aansluiten bij Oxalis en die gaven de wedstrijd niet meer uit handen. In de laatste fase werd er nog tweemaal gescoord door Noa Vereijken en Sanne Scheepers. De wedstrijd eindigde in 6-8.

Ook Flamingo’s 2, gesponsord door Sportshop Laarbeek, speelden hun eerste buitenwedstrijd tegen Rooi 4 op sportpark de Heibunders. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en dit leidde tot een 1-2 ruststand in het voordeel van Rooi. Na de wedstrijd liep Rooi uit door een aantal doelpunten. Uiteindelijk kwam Flamingo’s toch nog tot scoren maar helaas niet voldoende om de achterstand te herstellen. De eindstand was 2-5.

Zondag 23 april speelt Flamingo’s 2 om 11.00 uur tegen VMS’21 3 in Schijndel. Flamingo’s 1 speelt om 13.00 uur tegen Klick’15/JES 1 in Wilbertoord.