Flamingo’s verliest van kampioen

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Sportshop Laarbeek, vertrok op zondag 14 mei op de vroege ochtend richting Heumen om te spelen tegen Heumen 1. Heumen zou het kampioenschap veilig kunnen stellen bij winst, anders zou dit nog even op zich laten wachten.

In het eerste kwart van de wedstrijd leek Flamingo’s nog roet in het eten te gooien voor het kampioensfeest van Heumen. Allereerst scoorde Sanne Scheepers van afstand, daarna deed Ada Kornuijt hetzelfde en tot slot wist Neeltje Berkvens ook de bal in de korf te schieten. Door de goede verdedigende druk van Flamingo’s wist Heumen pas na twintig minuten hun eerste doelpunt te maken. Toen Heumen eenmaal het gat gevonden had wisten ze daarna nog twee keer te scoren en daardoor de stand weer op gelijke hoogte te brengen. De 3-3 stand was ook meteen de ruststand.

Na de rust ging Heumen verder waar ze voor rust geëindigd waren. Zij trokken de lijn van het scoren door en dat deden ze maar liefst vier keer achter elkaar. Binnen een paar minuten wisten ze de wedstrijd naar zich toe te trekken. Fieke van den Heuvel wist een korte kans binnen te leggen, meteen daarna deed Heumen hetzelfde. Sanne Scheepers scoorde van afstand, Heumen ook, maar daarna duurde het bijna tien minuten voordat er weer een doelpunt viel. Flamingo’s veranderde haar verdedigende tactiek, helaas bleek dat niet genoeg en wist Heumen nog twee keer te scoren, Sanne Scheepers scoorde ook opnieuw. De laatste doelpunten vielen aan de kant van Heumen, daardoor eindigde de wedstrijd in 13-6 en kon Heumen zich tot kampioen kronen.

Flamingo’s 2, gesponsord door Sportshop Laarbeek, speelde opnieuw tegen Altior 6. Net als vorige week was het een spannende wedstrijd. Helaas trok opnieuw Altior aan het langste eind, zij wonnen met 8-7. Zondag 21 mei speelt Flamingo’s 2 om 10.30 uur tegen Rooi 4, in Sint-Oedenrode. Flamingo’s 1 speelt om 12.00 uur tegen VMS’21 1 in Schijndel.