Basketball Club Lieshout blij met de steun vanuit Rabo ClubSupport

Basketball Club Lieshout verrast met mooie steun Rabo ClubSupport

Lieshout - Vier teams van Basketball Club Lieshout speelden afgelopen zaterdag thuis. De andere teams speelden uit. Tijdens de thuiswedstrijden kreeg de basketbalclub onverwacht bezoek van medewerkers van Rabobank Peel Noord. Zij overhandigden een Rabo ClubSupport cheque van €1.009. De club bedankt alle stemmers voor de steun.

Tussentijds werd er door Onder 12 gespeeld tegen Schijndel. Lieshout had het lastig in de eerste helft en kwam met 8-28 achter. In de tweede helft wist Lieshout vaker te scoren, maar ook de bezoekers gooiden hun ballen raak. Teun Scheepers scoorde 14 punten, maar kon een 30-55 verlies niet voorkomen.

Onder 14 speelde tegen Black Shots uit Helmond. Lieshout miste veel kansen, waardoor de tegenstander via fast breaks kon profiteren. Met een 39-39 stand na het derde kwart beloofde het een spannende vierde periode. Uitblinker Ish van Kempen en een makkelijk scorende Tijmen van den Broek kregen de bezoekers uiteindelijk met 57-49 op de knieën.

Mannen Onder 16-1 speelde eveneens tegen Black Shots. In een fysieke wedstrijd nam Lieshout een voorsprong van vier punten bij rust. In de tweede helft waren de bezoekers beter en namen ze een comfortabele voorsprong die Lieshout niet meer kon herstellen. Het verloor met 56-73.

Mannen Onder 18 konden hun zegereeks tegen Black Shots vervolgen. Eerdere wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen. Ook Black Shots kon het Lieshout niet lastig maken. Met goed samenspel en goed verdeelde scores over de spelers won Lieshout met 81-33.

Gemengd Onder 16-2 ging op bezoek bij het ook nog ongeslagen BV Schijndel. Na een gelijk opgaand eerste kwart werd het gebrek aan rebounds Lieshout fataal. Schijndel liep uit en won met 99-57.

Heren 2 speelde in Sittard tegen Bumpers, op jacht naar een eerste overwinning. In de eerste helft stond het echter al met 15 punten achter. De tweede helft was in evenwicht, maar door het eerder opgebouwde verschil verloor Lieshout met 70-53.

Dames 1 is in de ‘winning mood’, maar startte matig tegen OBC in Oss. Vlak voor rust wist Lieshout een gaatje te slaan, dat in de tweede helft kon worden uitgebouwd naar een 36-48 overwinning, waardoor Lieshout nog ongeslagen aan kop gaat.

Zondag speelde Heren 1 tegen Achilles in Nuenen. In een spannende wedstrijd hielden beide partijen elkaar lang in evenwicht. Maar met 25 punten van Jordy Dols en 21 punten van Tim Vervoort wist Lieshout een 66-70 winst te pakken.