Mark Pennings benoemd tot erelid Basketball Club Lieshout

Lieshout - Tijdens het jubileumweekend van Basketball Club Lieshout, dat 50 jaar bestaat, werd Mark Pennings uitgeroepen tot erelid. Al op jonge leeftijd (14 jaar) ondersteunde hij teams als assistent-trainer, waarna hij al snel zelfstandig trainer en coach werd. Dit naast zijn verplichtingen als speler van Heren 1.

Ook hielp Mark 10 jaar lang bij het organiseren van All Star Weekenden. Even zette hij zijn activiteiten voor de club op een lager pitje, maar inmiddels staat Mark al weer jaren aan het roer als trainer en coach van Dames 1. Met 27 dienstjaren en nog altijd actief, is Mark een terechte toevoeging aan de groep van ereleden.

Teams in actie
Dit weekend kwamen enkele teams in actie. Vrouwen Onder 22 speelde zaterdag thuis tegen Oirschot. Het startte energiek en nam direct een voorsprong van 19-0. Daarna wisten de bezoekers de eerste punten op het bord te zetten. Het spelbeeld in de volgende periodes was gelijk. Lieshout nam elk kwart een grotere voorsprong. Met vijf speelsters in de dubbele cijfers liep Lieshout uit naar een ruime 87-23 zege.

Dames 1 ging met slechts 6 speelsters op bezoek bij Yellow Sox. De Bakelse dames liepen direct weg naar een 8-0 voorsprong, maar Lieshout wist aan te haken. Bij de rust keek het tegen een 26-22 achterstand aan en leek alles nog mogelijk. Echter in het derde kwart nam de thuisploeg weer een spurt en wist het een gat te slaan van 44-31. Lieshout probeerde de achterstand nog in te lopen, maar het moest de 50-40 overwinning aan Yellow Sox laten.

Heren 1 nam het zondag in Nederweert op tegen Jumping Giants. Lieshout had het lastig in de eerste helft. Halverwege het tweede kwart keek het tegen een 27-19 achterstand aan, maar daarna vocht het zich terug met scores van Ronnie Verheijen en Tim Vervoort tot 34-30 bij rust. In de derde periode was het opnieuw het thuisteam dat een gat wist te slaan, maar ook Lieshout had daarop een antwoord. Het vocht zich terug naar 50-49 bij ingang van het laatste kwart. Hierin leek de thuisploeg een beslissend gat te slaan. Via scores van Stijn Potting werd de stand weer gelijk getrokken en kwam Lieshout in de laatste seconden zelfs met één punt voor. Via een driepunter in de laatste seconden van de wedstrijd wisten de Limburgers toch te winnen met 64-62.