Tim Barten schiet de 0-1 binnen
Tim Barten schiet de 0-1 binnen Foto:

Mariahout wint eenvoudig van Irene

Mariahout - In verband met vakanties en blessures trad VV Mariahout met een sterk gewijzigd team aan tegen Irene uit Gemonde. De vervangers speelden een degelijke wedstrijd, waardoor VV Mariahout deze wedstrijd, zonder groots te spelen, relatief eenvoudig wist te winnen.

Het begin van de wedstrijd was veelbelovend met al in de 3e minuut een grote kans voor Mariahout. Het schot van Haike van der Burgt, uit een voorzet van Tim Barten, werd echter knap gered door keeper Jorn van Kessel. Irene reageerde direct, maar Owen van Lith schoot de bal uit een corner van dichtbij over het doel. Een schot van dezelfde Van Lith werd door Tom Hagelaars tot corner verwerkt. Mariahout werd sterker en kreeg enkele goede kansen. Dennis Veldpaus omspeelde de keeper, maar zijn inzet belandde via het been van een verdediger op de paal. Stijn van den Heuvel kwam door een misverstand tussen twee verdedigers vrij voor de keeper, maar zijn schot ging net naast. In de 42e minuut een mooie aanval van Mariahout die begon met een lange bal van Pim Scheepers op David van Rossum. De bal werd direct verlengd op Haike van der Burgt, die de bal strak voor het doel gaf, waar wie anders dan goalgetter Tim Barten de bal binnen schoof: 0-1. In de laatste minuut van de eerste helft profiteerde Tim Barten van slecht verdedigen van Irene en schoot de bal in de lange hoek binnen: 0-2.

In de rust bracht trainer Freddy Vermeulen Joep van Hoof in het veld voor Tim Aarts. In de tweede helft wist Irene geen vuist te maken, waardoor Mariahout niet echt in de problemen kwam. Tim Barten leek zijn derde goal van de middag te maken, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Noah van Rossum werd ingebracht voor Tom van Hoof. In de 62e minuut werd Dennis Veldpaus diep gestuurd en hield alleen voor de keeper zijn zenuwen in bedwang: 0-3. Enkele minuten later schoot Tim Barten in vrije positie een voorzet van David van Rossum over het doel. De grootste kans was wederom voor Tim Barten toen Mariahout met vier spelers voor de keeper kwamen, maar zijn inzet was te zacht en kon door een verdediger voor de lijn worden weggehaald. In de slotfase van de wedstrijd kreeg good old Wim van den Heuvel nog enkele speelminuten als vervanger van de goed spelende Pim Scheepers.

Aanstaande zondag speelt Mariahout thuis tegen SV Tongelre, aanvang 14.00 uur.