Afbeelding

Familie Vesters neemt afscheid van ponyclub de Pioniertjes

Sport Sport

Mariahout - Maud en Noah Vesters uit Mariahout zijn ruim twaalf jaar lid geweest van ponyclub de Pioniertjes. Destijds zijn beiden als klein meisje begonnen met shetlander Danny. Naarmate ze groter werden, kwamen er grotere pony’s. En dan word je 18 en komt de overgang van pony naar paard. Het afscheid valt zwaar. Je gaat al jaren naar de training op donderdag in manege d’n Perdenbak en je bouwt toch een band op met elkaar op. 

Iedereen vindt het jammer als leden na jaren moeten stoppen. Maar dan gaat de cirkel weer rond, want de uitstromende 18-jarigen maken weer plaats voor nieuwe aanwas. De 5-jarige Kate is met haar pony Pascha al begonnen met proeflessen.  

Wat donderdag een ‘gewone’ laatste ponyclubavond voor Noah zou worden, werd een heel bijzondere. Er was een verrassing voor Noah en haar zus Maud, die vorig jaar al is uitgestroomd. Moeder Danielle werd nog extra in het zonnetje gezet. Danielle heeft vroeger als kind al bij de Pioniertjes gereden en was nu weer ruim twaalf jaar van de partij om dochters en pony’s te brengen en begeleiden. Daarbij was ze heel betrokken bij de club en alle activiteiten en heeft ze jarenlang een bestuursfunctie vervuld. Danielle ontving bij het afscheid een oorkonde en is benoemd als erelid van ponyclub de Pioniertjes. De Pioniertjes bedanken de familie Vesters voor alle gezelligheid, sportieve inbreng en inzet en wensen hen veel succes bij hun paarden-carriere. Ze hopen dat ze nog vaak langskomen tijdens de koffiemomenten in de kantine van de manege of bij andere paarden aangelegenheden.