Cas van Uden (Mannen Onder 18)  met een sterke rebound
Cas van Uden (Mannen Onder 18) met een sterke rebound

Basketballers Lieshout Onder 16-2 schieten met scherp

Lieshout - Dit weekend speelde Basketball Club Lieshout vijf uitwedstrijden.

Zaterdag ging Onder 16-2 op bezoek bij EVBV Octopus in Vught. De thuisploeg speelde een 2-1-2 zoneverdediging die door Lieshout met afstandsschoten werd gekraakt. Er werd met scherp geschoten. Maar liefst tien driepunters werden geraakt, waarvan de helft door Mayke Rooijackers. In de laatste fase wist Octopus terug te komen tot vier punten. Maar door een van Mayke’s driepunters en drie rake vrije worpen van Sennen Munsters pakte Lieshout een 52-64 winst.

Onder 12 speelde in Veghel tegen Attacus. Thuis werd hiervan met drie punten verschil gewonnen, dus zou het een spannende wedstrijd kunnen worden. Attacus was ditmaal te sterk. Al vroeg in de wedstrijd keek Lieshout tegen een 18-2 achterstand aan. Lieshout wist het gat daarna een tijdje te behouden, maar zag Attacus in de laatste fase toch weer uitlopen en verloor met 55-24.

Mannen Onder 18 ging op bezoek bij E.B.C.G. in Geldrop. Na een pijnlijke nederlaag vorige week was het team gebrand op herstel. In de eerste minuten had het thuisteam het initiatief, maar Lieshout nam dat snel over. Bij rust was het 18-37 voor Lieshout. En met een 16-0 run sloeg het een gat van 35 punten. Lieshout liep in het laatste kwart verder uit naar een 35-88 overwinning. Sven Beckers was topscorer met 25 punten.

Op zondag kwam Onder 14 in actie tegen Achilles uit Nuenen. Een ‘uitwedstrijd’ die gespeeld werd in de eigen vertrouwde sporthal De Klumper. Lieshout nam direct het initiatief en had bij rust een voorsprong van 7-42 te pakken. Ook na rust denderde Lieshout door. De tegenstander wist de basket iets vaker te vinden, wat resulteerde in een 22-82 eindstand voor Lieshout. Bijna alle spelers wisten hun puntjes mee te pakken. Ryan van den Broek werd topscorer met 22 punten.

Dames 1 reisde af naar Zuid-Limburg voor een duel tegen koploper Maastricht Knights. Het thuisteam nam al snel de leiding. Na het eerste kwart hadden zij een 26-10 voorsprong. Het gat bleef lange tijd behouden. Bij een stand van 55-42 in het laatste kwart leek de wedstrijd gespeeld. Maar Lieshout wist door een reeks scores van Britt Raaijmakers (20 punten) terug te komen tot vier punten. Deze krachtsinspanning eiste echter zijn tol en Maastricht kon herstellen. Lieshout verloor met 69-59, maar blijft tweede in de stand.