Pieten op de foto met de oudste jeugdgroep
Pieten op de foto met de oudste jeugdgroep

Pieten op bezoek bij BC Mixed

Sport Sport

Beek en Donk – In sporthal d’n Ekker was het op vrijdag 1 december extra gezellig. Drie hele enthousiaste en sportieve Pieten kwamen op bezoek bij Badmintonclub Mixed. Bij de jongste jeugdgroep werden hele leuke spelletjes gespeeld. De oudste jeugd ging wedstrijden badmintonnen. De hele avond werd vrolijke muziek gedraaid. En natuurlijk werden de Pieten uitgedaagd om mee te doen.

Om 18.30 uur waren in de sportzaal allemaal hele leuke spellen klaargezet. De jongste kinderen konden niet wachten om te beginnen. Maar eerst moesten de bezoekers ontvangen worden. Die bezoekers waren drie enthousiaste en sportieve Pieten. Eentje had er zelfs skeelers aan. Toen alle kinderen een flinke hand pepernoten hadden gekregen konden de spellen beginnen. Bij sommige spellen moest gebadmintond worden. De kinderen moesten natuurlijk uitleggen aan de Pieten hoe dat moest. Maar er waren ook spellen die op het lijf geschreven waren van de Pieten, zoals cadeautjes in de schoorsteen doen of over banken lopen. Iedereen hielp elkaar en na afloop kregen de kinderen dan ook allemaal een welverdiende chocoladeletter.

In het tweede uur van de jeugdtraining was het de beurt aan de oudste jeugdgroep. Hoewel zij ook nog graag spelletjes doen vinden zij wedstrijden spelen ook erg leuk. En al helemaal als ze met of tegen een Piet kunnen spelen. De Pieten deden flink hun best en ze kregen het er warm van. Dat is toch wel iets anders dan cadeautjes rondbrengen. Gelukkig konden zij na afloop lekker uitrusten in de kantine. Daar kregen de kinderen van de oudste jeugdgroep ook een heerlijke chocoladeletter. 

Die Pieten waren daarna weer snel vertrokken, want die hadden nog heel veel andere bezoekjes op de planning staan. Voor meer info over BC Mixed kijk je op de website of volg je hen op Instagram en Facebook.