Bedo Heren 3 behaalt twee punten in titanenduel

Beek en Donk - Bedo Heren 3 reisde af naar Swift, op papier de sterkste tegenstander. Dames 1 trad aan tegen Habo ’95 en dit was de eerste wedstrijd in de nieuwe tenues.

Na een 2-0 achterstand kon Bedo Heren 3 een voorsprong van 1 tot 2 doelpunten nemen, maar niet uitbouwen. Verdedigend ging het redelijk, maar de aanval was te slordig. Er was teveel balverlies en de keeper van Helmond stond een sterke eerste helft te spelen. In het tweede deel van de eerste helft wist Swift op voorsprong te komen. Bedo kwam nog maar amper tot scoren waarmee de ruststand 13-8 in het voordeel van Swift was. De Helmonders dachten daarop dat er wat te halen zou vallen. Bij Bedo werd afgesproken verdedigend nog een tandje bij te zetten en de achterstand punt voor punt weg te werken. Zo gezegd, zo gedaan. Swift kwam nog wel een keer tot scoren, maar Bedo wist stukje bij beetje de achterstand weg te werken. Al snel was het 14-11. De aanval van Bedo verliep stukken beter en de vizieren waren opnieuw gekalibreerd. Halverwege de tweede helft werd gelijk gemaakt en snel nam Bedo weer een voorsprong. Dit keer werd deze niet meer weggeven. Het beste was eruit bij Swift, welke nu fouten in de aanval maakten. Drie minuten voor tijd, bij een stand van 19-23 kreeg Bedo nog een tijdstraf. De gegeven penalty werd verzilverd, maar het mocht niet meer baten. In de laatste minuut mocht Swift nog een beetje aan doelpuntencosmetica doen, maar met 23-25 gingen deze punten na een heroïsche eindstrijd verdiend mee naar Beek en Donk. De heren uit Beek en Donk blijven ongeslagen bovenaan in de ranglijst staan.

Dames 1 trad aan tegen Habo ’95. Na een spannende eerste helft was de ruststand 8-9 in het voordeel van Habo. In de rust werd er een opbouwende speech gegeven door de coach en trainer, Pascal van Veghel. Met dank aan deze speech kwamen de dames van Bedo terug in de wedstrijd. De dames wisten uiteindelijk de wedstrijd te winnen met 25-14. Door deze winst staan de dames van Bedo op de tweede plaats in de competitie. De dames van Bedo willen de sponsoren bedanken voor onder andere de nieuwe tenues welke afgelopen zondag goed zijn ingespeeld. Op deze voet hopen de dames het voort te zetten gedurende de tweede helft van de competitie.