Knappe overwinningen voor Bedo

Beek en Donk - De heren van Bedo hadden vrijdag 19 januari hun eerste bekerwedstrijd tegen de heren van Tremeg. Het was een ware derby in een volbeladen zaal.

De heren van Bedo kenden een moeizame start en gaven al snel een flinke voorsprong weg aan de tegenstander. Van een 8-3 achterstand moesten zij zich terug gaan vechten om de wedstrijd te kunnen winnen. Ondanks vele pogingen waren de heren van Bedo slordig in de aanval en niet gestructureerd in de verdediging, waardoor de heren van Tremeg stand wisten te houden en met een voorsprong van 16-11 de rust in gingen. Afspraken voor de tweede helft waren duidelijk, de aanval moest minder gehaast en zorgvuldiger uitgespeeld worden en de verdediging moest meer samenwerken. Met deze strategie kwamen de heren van Bedo langzamerhand terug tot 24-24 in de laatste minuut. Het bleef spannend en beide teams probeerden de laatste treffer te maken, maar bij het eindsignaal was de stand hetzelfde. Dit betekende verlenging. Met dezelfde afspraken als eerst en het momentum aan hun zijde waren de heren van Bedo vastberaden de winst mee te nemen naar Beek en Donk. Dit bleek ook aan hun spel, al snel werden er twee doelpunten gemaakt en hadden de heren van Bedo voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong van 2 punten. Dit werd dan ook niet meer afgegeven en na een hevige strijd was de eindstand 26-29 voor de heren van Bedo.

Een dag later ging het in de competitie meteen verder tegen Avanti. De eerste wedstrijd werd verloren. Dit keer was een strategie opgebouwd om hen te kunnen verslaan. Het begin van de wedstrijd was wat stroef, goed uitgespeelde acties door de heren van Avanti weerhielden de heren van Bedo de voorsprong te pakken. Ze bleven wel bij door telkens maximaal 1 punt achter te blijven staan, wachtende op een fout om van te kunnen profiteren. Door goede afspraken in de verdediging en puik keeperswerk werden deze fouten geforceerd en konden de heren van Bedo de voorsprong behalen. Met een kleine voorsprong van 12-14 gingen ze de rust in. De afspraken voor de tweede helft waren simpel, blijf spelen zoals het tweede kwart van de wedstrijd. Met deze afspraken wisten zij het tempo door te zetten. De heren van Avanti kwamen nog een aantal keer in de buurt van de gelijkmaker, maar het mocht niet baten: eindstand 25-29 in het voordeel van Bedo.