Haike van der Burgt geeft een voorzet, terwijl aanvoerder Chiel van Wanrooij toekijkt
Haike van der Burgt geeft een voorzet, terwijl aanvoerder Chiel van Wanrooij toekijkt Foto:

Zware nederlaag Mariahout tegen koploper Avesteyn

Sport Sport

Mariahout - Een heerlijk lentezonnetje, een goed bespeelbaar veld, vele supporters én ochtend overwinningen van respectievelijk het 4e en 5e elftal van VV Mariahout tegen Avesteyn mochten niet baten. Al na 15 minuten was dé wedstrijd van het seizoen al gespeeld en keek iedereen vol ongeloof naar het scorebord waar een tussenstand op stond van 0-4! Een hardhandig einde aan de ongeslagen status was het gevolg. 

Enigszins tegenstrijdig, maar de start was voor Mariahout. Via een goede pass van Joep van Hoof schoot Stijn van den Heuvel in vrije positie net naast. Hierna kreeg Avesteyn een vrije trap die door iedereen werd gemist en in de verre hoek binnenviel: 0-1. Mariahout kreeg een mooie kans om op gelijke hoogte te komen maar Tim Barten kopte de bal net over het doel. Koploper Avesteyn gaf hierna een lesje in effectiviteit en liep binnen 10 minuten uit naar een 0-4 tussenstand door doelpunten van Rick Vissers, Pim vd Boom en Davy van Houtert die zijn tweede treffer liet aantekenen. In de eerste helft liep Avesteyn middels een prachtige lob van Guus Barten en een vlammend afstandsschot van Stan de Laat zelfs nog uit naar 0-6!

De tweede helft had even goed schriftelijk afgehandeld kunnen worden. Mariahout probeerde het wel maar Avesteyn hoefde niet meer en bleef eenvoudig overeind, natuurlijk gesteund door die prettige tussenstand. Mariahout zal de wonden moeten gaan likken en de koppen bij elkaar moeten steken. Naar plek 1 kijken is er voorlopig niet meer bij voor Mariahout, aangezien Avesteyn met een doelsaldo van 37 doelpunten voor en slechts 5 tegen deze competitie laat zien een klasse apart te zijn. In de tweede periode staat Mariahout nog steeds op kop met een maximale score van 9 punten uit drie wedstrijden. De ploeg verloor afgelopen weekend 3 punten en wellicht het kampioenschap, maar een plek in de nacompetitie kan in de tweede periode al bewerkstelligd worden en wie weet wat er daarna nog allemaal kan gebeuren.

Aanstaande zondag spelen de Marianen tegen FC de Rakt uit Uden. Tegen de nummer 5 van de competitie zullen de Marianen vol gas geven om deze wedstrijd snel te kunnen vergeten, aanvang 14.30 uur.