Alle kinderen van BC Mixed met de wisselbeker

Geslaagd jeugdtoernooi bij BC Mixed

Beek en Donk – Het Open Jeugdtoernooi van Badmintonclub Mixed was op zondag 28 januari. Met bijna 100 deelnemers van verschillende verenigingen uit de regio, spannende wedstrijden en volle tribunes was het een geslaagde dag. Het goede verloop kwam natuurlijk door de sportiviteit van alle spelers maar zeker ook door de goede voorbereiding van de Toernooi Commissie (TC) en alle vrijwillige tellers.

De dag begon vroeg. Al voor de klok van 8.00 uur was de vijf koppige TC in de weer om alles klaar ze zetten. Een uurtje later was iedereen binnen en kon het toernooi beginnen. Na een kort openingswoordje van de voorzitter werden de eerste wedstrijden omgeroepen. De bijna 100 deelnemers zijn verdeeld over vier klassen. In de pupillenklasse spelen de kinderen in de leeftijd van 7 en 8 jaar. Sommigen daarvan zijn net begonnen met badminton. Tijdens het toernooi spelen ze veel wedstrijden, leren ze nieuwe kinderen kennen en hebben ze heel veel plezier met elkaar. Alle wedstrijden worden door een volwassen teller begeleid. Die zorgt voor een goed verloop van de wedstrijden. Bij BC Mixed hebben zich hiervoor veel leden, jeugdbegeleiders en ouders vrijwillig aangemeld. Niet alleen bij de pupillen, maar ook in de A-, B- en C-klasse is elke wedstrijd voorzien van een teller. De jeugd die in die klassen speelt wordt op leeftijd en sterkte ingedeeld. De meesten spelen al enkele jaren competitie. Daar en ook op andere toernooien komen ze elkaar vaak tegen. Veel kinderen zijn dus geen onbekenden meer van elkaar.

Gedurende de hele dag is het behoorlijk druk met toeschouwers op de tribune en in de sportkantine. De drukte neemt in de middag verder toe omdat dan het toernooi op zijn einde loopt en de finalewedstrijden worden gespeeld. Om 16.45 uur is de laatste wedstrijd afgelopen en kan iedereen naar de kantine voor de prijsuitreiking. Trots nemen de prijswinnaars hun beker in ontvangst. Bij binnenkomst hebben alle spelers een lootje gekregen waarmee een racket gewonnen kan worden. De winnaar is Mirco Kroeze uit Mierlo. Hij won ook de herenenkel finale in de A klasse. Tot slot werd de wisselbeker uitgereikt aan de vereniging die het beste heeft gescoord. En dat was BC Mixed! Hiermee kwam een geslaagd toernooi ten einde. Voor meer informatie over de vereniging kijk je op de bcmixed.nl. Je kunt de vereniging ook volgen op Instagram en Facebook.