Afbeelding

Bedo Heren 3 haalt kampioenschap binnen met overwinning op Swift

Sport Sport

Beek en Donk - Sporthal D’n Ekker stroomde zondagochtend 10 maart vol voor de tophandbalwedstrijd tussen Bedo Heren 3 en Swift Heren 3, de nummers 1 en 2 uit de competitie. Bij winst zouden de Heren uit Beek en Donk het kampioenschap kunnen vieren.

De sfeer in de hal zat er goed in toen de arbiter omstreeks 10.00 uur de wedstrijd liet beginnen. Het was van de meet af aan duidelijk dat Swift zich niet zomaar geslagen zou geven. De vorige twee wedstrijden werden door Bedo gewonnen; de eerste thuis met ruime marge, de tweede wedstrijd in Helmond was wat zwaar bevochten. Swift nam meteen de leiding met twee snelle aanvallen, maar door twee goede onderscheppingen wist Bedo het snel om te draaien naar een 3-2 voorsprong. Gaandeweg wist Bedo de voorsprong uit te bouwen naar 8-4. Verdedigend was Bedo zeer fel om de schutters van Swift minder ruimte dan in de beginminuten te geven. Voorin liepen de aanvallen goed. Hierna zakte het echter in. In de aanval liep het niet meer, achterin vielen de nodige gaten. Hierdoor waren de heren van Bedo vaak een stap te laat wat resulteerde in enkele tijdstraffen en een overvloed aan strafworpen. Swift wist niet alleen de achterstand van vier doelpunten weg te werken, maar zelfs een voorsprong van vier doelpunten te nemen met 10-14. Bedo kon nog tot 12-14 terugkomen met het rustsignaal.

In de rust werd afgesproken om verdedigend een tandje erbij te zetten en beter aan te schuiven zodoende de ruimtes kleiner te maken en niet meer te laat te zijn. Swift kwam toch weer met het eerste doelpunt uit de startblokken, maar daarna begon Bedo aan een inhaalrace. Bedo wist de achterstand na een kwartier om te zetten in een voorsprong. Swift wist nog een keer de leiding te pakken met 21-22, maar hierna liep het opeens geolied bij Bedo. Op routine werden de aanvallen uitgespeeld en hoewel Swift ook in de tweede helft nog vijf strafworpen meekreeg werd er in de verdediging weinig meer weggeven. Ook werden de heren vurig aangemoedigd door de Bedo jeugd, die met een grote groep aanwezig waren op de tribune. Nadat de hoekspeler van Swift zijn poging tot gelijkmaken gekeerd zag was het afgelopen. Bedo wist een voorsprong van twee doelpunten neer te zetten en niet meer af te geven. Met 30-29 bleven de punten in Beek en Donk en werd het kampioenschap gevierd.