Mariahout speelt gelijk tegen CITO en wint 2e periodetitel

Mariahout - Na de midweekse overwinning op VOW had VV Mariahout genoeg aan 1 punt om de tweede periodetitel binnen te halen in de uitwedstrijd tegen CITO uit Oss. Door de spanning wisten de spelers van Mariahout niet hun normale niveau te halen en CITO beperkte zich tot verdedigen, waardoor de wedstrijd in een bloedeloos gelijkspel eindigde.

Mariahout had vanaf de aftrap het overwicht, maar het spel was als gevolg van de spanning en het slechte veld niet goed. Te vaak werden verkeerde keuzes gemaakt en onnodig balverlies geleden. Toch domineerden de Marianen de wedstrijd, CITO was alleen dreigend via enkele counters, en dan met name via de balvaste spits. Stijn van den Heuvel schoot in de eerste 15 minuten twee keer gevaarlijk op goal, maar beide pogingen gingen over. Halverwege de eerste helft mocht Joep van Hoof aanleggen voor een vrije trap, maar zijn schot werd knap gered door de doelman van CITO. Enkele minuten voor het rustsignaal kapte Dennis Veldpaus zich vrij in het zestienmetergebied, maar zijn inzet werd gered door de doelman van CITO.

De tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft: Mariahout viel aan en CITO beperkte zich tot verdedigen en loerde op de counter. Dennis Veldpaus zette Haike van de Burgt vrij voor de goal, maar de doelman van CITO wist redding te brengen. Enkele minuten later wist de doelman knap redding te brengen op een van richting veranderd schot van Joep van Hoof. In de 65e minuut leek Mariahout te gaan scoren toen na een snelle ingooi drie spelers van Mariahout tegenover één verdediger van CITO stonden. Tim Aarts schoot hard en laag in, maar de uitblinkende doelman van CITO wist wederom redding te brengen. Na een half uur spelen in de tweede helft leek Stijn van den Heuvel te scoren uit de rebound, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Coach Freddy Vermeulen gaf zijn ploeg het laatste kwartier de opdracht om het gelijkspel over de streep te trekken, zodat de tweede periode binnengehaald kon worden. Dit resulteerde in het voorzichtig rondspelen van de bal, omdat ook CITO niet echt aandrong. Enkele minuten voor het einde toch nog een kans voor Mariahout, maar het schot van invaller Niels Vissers werd gered door de doelman: eindstand 0-0.

Door dit gelijke spel wist Mariahout de tweede periodetitel in de 4e Klasse I binnen te halen. In verband met het vertoonde spel waren de spelers in eerste instantie niet uitbundig, maar dit werd later in de kantine meer dan goed gemaakt. Door deze periodetitel is Mariahout zeker van het spelen van de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Aanstaande zondag speelt Mariahout een thuiswedstrijd tegen WEC uit Wijbosch, aanvang 14.00 uur.