David van Rossum schiet de 3-3 binnen

Mariahout deelt punten met FC Uden

Mariahout - De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van Jarno van den Heuvel. De wedstrijd tussen de nummer 2 en 3 van de ranglijst was ook belangrijk voor de tweede periodetitel. Op een zonovergoten sportpark De Heibunders deelden de teams in een aantrekkelijke wedstrijd de punten: 3-3.

Mariahout begon sterk aan de wedstrijd en zette FC Uden direct onder druk. In de 10e minuut zette Stijn van den Heuvel Tom van Hoof vrij voor het doel, maar zijn schot werd gered door de sterk keepende Nick van de Pol. Één minuut later wist Dennis Veldpaus de keeper te omspelen en te scoren na een lange cross pass van David van Rossum: 1-0. Enkele minuten later zette Dennis Veldpaus Tim Barten vrij voor de goal, maar zijn schot ging net naast. Uit de tegenaanval omspeelde Melih Polat Mariahout doelman Jort Vogels, maar hij schoof de bal vervolgens in het zijnet. In de 25e minuut kwam FC Uden enigszins fortuinlijk op gelijke hoogte, de bal viel uit het niets voor de voeten van Melih Polat die de bal eenvoudig kon binnentikken: 1-1. In de 34e minuut omspeelde Dennis Veldpaus enkele verdedigers en legde de bal breed op Tim Barten, die de bal in de lange hoek krulde: 2-1. De laatste kans van de eerste helft was voor Mariahout: Stijn van den Heuvel omspeelde enkele tegenstanders, maar zijn schot werd gekeerd door doelman van de Pol.

FC Uden kwam veel sterker uit de rust en in de 51e minuut werd de bal knap binnengeschoven: 2-2. Mariahout was even van slag en drie minuten later kwam FC Uden zelfs op voorsprong: Tim van Schadewijk schoot de bal uit een vrije trap hard in de linkerbovenhoek: 2-3. Mariahout rechtte de rug en kwam enkele minuten later op gelijke hoogte. Tim Barten speelde de bal in de zestien, waar David van Rossum de bal via een verdediger binnen schoot: 3-3. Mariahout veroverde de bal direct na de aftap en met een lange bal kwam Tim Barten vrij op de zestien, maar zijn indraaiende boogbal werd fraai gered door Nick van de Pol. FC Uden kreeg vervolgens enkele kansen, een vrije trap belandde op de paal en doelman Jort Vogels bracht redding bij een scrimmage voor de goal. Aan de andere kant kreeg Mariahout ook nog enkele kansen, maar een schot van Stijn van den Heuvel en een vrije trap van Tim Barten gingen net naast. De aantrekkelijke wedstrijd eindigde in 3-3, een stand waar VV Mariahout door het grote aantal gemiste kansen niet helemaal tevreden mee was.

Aanstaande donderdag 7 maart speelt Mariahout de enige derby van dit seizoen, thuis tegen VOW uit Zijtaart, aanvang 20.00 uur. Op zondag 10 maart speelt Mariahout een uitwedstrijd tegen Cito uit Oss, aanvang 14.30 uur.