Mariahout wint uitwedstrijd tegen FC De Rakt

Mariahout - Na de forse nederlaag tegen Avesteyn moest VV Mariahout aantreden tegen FC De Rakt uit Uden. De thuiswedstrijd tegen De Rakt was een aantrekkelijk duel dat door drie doelpunten in de zinderende slotminuten in een gelijkspel eindigde. In de uitwedstrijd wist Mariahout, wederom onder grote publieke belangstelling, met moeite de overwinning binnen te slepen.

Mariahout begon sterk aan de wedstrijd en zette De Rakt direct onder druk. Het duurde 10 minuten voor de eerste grote kans, maar Tim Barten kwam net te kort om een voorzet van Stijn van den Heuvel binnen te glijden. Direct erna profiteerde spits Finn Kuipers van een misverstand tussen Tim Aarts en Luk de Wit en scoorde tegen de verhouding de 1–0. FC De Rakt werd sterker, en doelman Luk de Wit moest handelend optreden op een afstandsschot van Wout Vesters. Halverwege de eerste helft onderschepte Haike van der Burgt de Bal, Tim Barten verlengde met het hoofd, waarna Stijn van de Heuvel eenvoudig de doelman kon omspelen en scoren: 1-1. Enkele minuten later omspeelde David van Rossum zijn tegenstander, maar zijn inzet belandde tegen de paal. De corners leidden regelmatig tot gevaarlijks situaties: De Rakt krulde een corner tegen de lat en een hard schot van Joep van Hoof werd gekeerd door doelman Brian Vialle. Enkele minuten voor tijd kwam Mariahout op een verdiende voorsprong: Tim Aarts torende hoog boven zijn tegenstander uit en kopte de bal uit een corner van Tim Barten bij de tweede paal binnen: 1-2.

FC De Rakt speelde de tweede helft sterker, waardoor Mariahout vrijwel niet meer aan een goede opbouw toekwam. Hierdoor was de tweede helft spannend, maar aantrekkelijk voor het publiek. De eerste grote kans was voor de Rakt, maar een scherpe voorzet van rechts werd door twee spelers voor de goal gemist. In de 60e minuut kwam De Rakt langszij, na een voorzet van rechts kwamen doelman De Wit en aanvoerder Chiel van Wanrooij ongelukkig met elkaar in botsing, waarna de bal uit de kluts in het doel rolde: 2-2. Enkele minuten later verlengde David van Rossum de bal op Tim Barten die van 18 meter afstand snoeihard uithaalde en de bal via de onderkant lat in het doel zag verdwijnen: 2-3. In de laatste 20 minuten bleef De Rakt aanvallen, maar werd alleen gevaarlijk uit voorzetten en scrimmages voor het doel. Aan de andere kant kreeg Mariahout ook nog enkele kansjes, maar beide teams wisten niet meer te scoren. Eindstand 2-3.

De komende twee weken is er geen competitieprogramma, de spelers gaan eerste lekker carnaval vieren. Op zondag 25 februari speelt Mariahout de enige derby dit seizoen, thuis tegen VOW uit Zijtaart, aanvang 14.00 uur. Op 18 februari speelt Mariahout een vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen Rood-Wit’62, aanvang 14.00 uur.