Tjeerd van Rijbroek in actie namens het jeugdteam.
Tjeerd van Rijbroek in actie namens het jeugdteam.

Jeugd ATTC gaat voor het kampioenschap

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Tjeerd van Rijbroek en Tjerk Knukkel namen het zondagochtend het in de duocompetitie in Vught op tegen het eerste team van JCV. De jonge mannen van ATTC zijn nog volop verwikkeld in de strijd om het kampioenschap en de spanning is zichtbaar te zien aan het begin van de wedstrijd.

Zowel Tjeerd als Tjerk beginnen wat nerveus aan hun eerste wedstrijd, maar nadat ze de rust in zichzelf hebben teruggevonden gaan ze met een 2-0 voorsprong de dubbelwedstrijd beginnen. In een spannende wedstrijd met over en weer mooie punten weten ze de dubbel binnen te slepen. Ook in de laatste twee wedstrijden laten ze zien waarom ze op de eerste plek staan. Nadat de zenuwen zijn gezakt sluiten ze de zondag, die al mooi begonnen is met een lekker zonnetje, nog mooier af met een 5-0 overwinning. Volgende week gaat de strijd verder wanneer ze het in Veghel gaan opnemen tegen medetitelkandidaat OTTC.

Vrijdagavond traden de senioren al aan in Aarle-Rixtel voor de zevende speelronde. Namens team 2 boeken Frederieke van de Poel, Mark Rovers en André van de Wal tijdens hun laatste thuiswedstrijd tegen MTTV’72 3 uit Mierlo een keurige 7-3 overwinning, waarmee het team eigenlijk al zo goed als verzekerd is van een tweede plaats in de poule, met nog een kleine kans op het kampioenschap in de 3e klasse.

Marcel Selder, Vincent Braak en Bart Willems van team 3 hebben de laatste weken last van zand in de motor. Het team staat het hele seizoen op kop, maar laat veel punten liggen in de laatste wedstrijden. Tegen de Meppers 2 uit Heeze is het wederom een lastige avond. Bart wint knap twee partijen terwijl Marcel en Vincent ieder 1 punt pakken en samen ook nog het dubbelspel winnen. Met een 4-6 verlies moeten de heren de koppositie in de 4e klasse nu overlaten aan Flash. Volgende week is er kans op revanche in Geldrop.

ATTC 4 loopt de laatste weken goed, maar krijgen nu de concurrenten van Unicum 7 uit Geldrop op bezoek. Ondanks spannende wedstrijden moeten Rajan van Aar, Jeroen Doensen en Juul Verbeeten de gasten met een 3-7 overwinning feliciteren. Ondanks de nederlaag blijft het team op de eerste plaats in de 4e klasse staan met een aardige voorsprong.

Voor team 5 is het aftellen tot de competitie er op zit. Tessa van den Boogaard, Henk Buiting en Yven Swinkels kunnen helaas geen vuist maken tegen de opponenten van Flash 9 uit Eindhoven. Enkel Henk weet twee potjes te winnen, waardoor er een 2-8 eindresultaat op de teller staat. Een aftocht naar de 6e klasse kan komende week definitief worden het team.