Afbeelding
Foto: Marcel vd Kerkhof BD

Seniorenorkest opent reeks Muziektuinconcerten

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - De eerste van een reeks concertzondagen vindt op zondag 7 mei plaats in de Muziektuin in Beek en Donk. De concerten onder de naam ‘MuziektuinPodium’ mogen zich al ruim 10 jaar verheugen op een grote belangstelling van zowel publiek als deelname van muziekgezelschappen. Het Seniorenorkest van Harmonie St Caecilia opent dit jaar de reeks en wel aanstaande zondag om 12.00 uur. 

Vorig jaar zou op 18 september een muziekmiddag door Laarbeekse muziekgezelschappen gehouden worden in het kader van 25 jaar Laarbeek. Het slechte weer gooide echter roet in het eten. Toen werd afgesproken om dat programma te laten plaatsvinden op de eerste concertzondag in 2023. Dat is dus aanstaande zondag 7 mei. Het Seniorenorkest van Harmonie St Caecilia heeft de eer om deze muzikale middag te mogen openen. Het motto van het orkest is om op hogere leeftijd, zo lang en zo goed mogelijk muziek te blijven maken. Dat was de doelstelling van het seniorenorkest bij oprichting in 1994 en gelukkig is het dat nog steeds. Maar met respect voor elkaar. “We doen wat we kunnen, maar het gaat niet altijd zoals we willen”, was een uitspraak van wijlen Piet van Kessel uit Beek en Donk, die tot over zijn 90ste levensjaar de klarinet bespeelde. Daarnaast staat ook gezelligheid bij het muzikale gezelschap hoog in het vaandel. De leden zijn op een enkeling na 55 jaar of ouder. 

Regionaal orkest
Het ledenbestand mag inmiddels regionaal genoemd worden, want de muzikanten komen uit alle windstreken in de omgeving van Lieshout. Het 25 leden tellende orkest staat onder de bezielende leiding van Gerard van de Vossenberg uit Aarle-Rixtel, die vorig jaar het stokje overnam van Piet van Neerven. Jaarlijks treedt het orkest zo’n 10 keer op, onder meer in verzorgings-, en verpleeghuizen en bij feestelijke gebeurtenissen in Laarbeek, maar ook daarbuiten.

Repertoire
Het repertoire van het orkest bestaat uit prettig in het gehoor liggende muziek zoals polka’s, walsen, marsen en andere populaire muziek van verschillende genres. Ook aanstaande zondag spelen zij leuke gevarieerde muziek. Zij openen met de bekende Colonel Bogey mars. Maar ook staan onder andere Tango Surprise, Reisje Langs De Rijn en Het Dorp op het programma. Zij sluiten af met de in Laarbeek bekende mars Jubilissimo. Een mars die op het vaste programma staat als Harmonie St Caecilia serenades brengt. En dat gebeurt nogal eens. Want een gezegde bij de harmonie is ‘Zelfs als de hond moet jongen, komt de harmonie op straat’.