Seniorenorkest Dommelvolk
Seniorenorkest Dommelvolk Foto: Hans van den Wijngaard

Muzikale middag met twee Seniorenorkesten

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - Het Seniorenorkest van Harmonie St Caecilia en het seniorenorkest Dommelvolk uit Sint Oedenrode houden op 6 maart een muzikale middag in het Dorpshuis in Lieshout.

Op 11 mei vorig jaar heeft het Seniorenorkest van Harmonie St Caecilia een geslaagd uitwisselingsconcert gegeven samen met seniorenorkest Dommelvolk uit Sint Oedenrode. Dit concert dat werd gehouden in verzorgingshuis Odendael in Sint Oedenrode smaakte naar meer. Toen is daarom de afspraak gemaakt voor een muzikale middag, maar dan in Lieshout. Dat gaat gebeuren op woensdag 6 maart in de theaterzaal van het Dorpshuis in Lieshout. 

De beide orkesten hebben veel overeenkomsten. Ze bestaan elk uit ongeveer 25 muzikanten, die opvallend genoeg dezelfde blauwe kleur hesjes dragen. De muzikanten zijn allemaal, op een enkele uitzondering na, op hogere leeftijd, maar hebben nog een jong muziekhart. Allebei de orkesten hebben hun zilveren jubileum in 2019 gevierd. De orkesten hebben allebei een bezetting van houten en koperen blaasinstrumenten en hebben dezelfde soort muziek in hun repertoire. Licht en makkelijk in het gehoor liggend, zoals polka’s en walsen, maar ook andere muziekgenres. Veel melodieën zullen door het publiek herkend worden. 

De muzikale middag bestaat uit twee delen. Eerst treedt het Seniorenorkest van Harmonie St Caecilia op onder leiding van Gerard van de Vossenberg. En na de pauze is het podium voor de gasten uit Sint Oedenrode, het seniorenorkest Dommelvolk onder leiding van Theo van de Weijer. De aanvang van het programma is om 14.00 uur en zal duren tot ongeveer 16.15 uur. De toegang is gratis!

Seniorenorkest van Harmonie St Caecilia 2019