Dodenherdenking in Laarbeek

NULL

Dodenherdenking in Laarbeek

Laarbeek - De gemeente Laarbeek schenkt op 4 mei aandacht aan Dodenherdenking. Het thema van dit jaar is 'Vrijheid, spreek je af'. Om 18.45 uur vindt eerst een herdenking plaats in de Michaëlkerk in Beek en Donk. Daarna volgt een stille toch door de Koppelstraat tot aan het herdenkingsmonument voor het gemeentehuis.

Om 18.45 uur geven een ensemble van harmonie O&U en het koor De Cantorij uit Aarle-Rixtel de herdenking muzikaal vorm. De Laarbeekse Veteranenvereniging gedenkt hun oorlogsslachtoffers op eigen wijze. Mevrouw Jager spreekt namens de Protestantse gemeente Helmond/Laarbeek een kort woord. Daarnaast zijn leden van de Jeugdgemeenteraad aanwezig om een gedicht voor te dragen.

Om 19.45 uur houdt burgemeester Ubachs een toespraak. Als 'burgerspreker' is dit jaar Wies Rooijakkers uitgenodigd om een woordje te doen. De Beek en Donkse gildes en de harmonie O&U en Scouting Lieshout/Mariahout zorgen voor het vlaggenprotocol. Nick Heesakkers is ook dit jaar bereid gevonden om op zijn trompet de 'Last Post' ten gehore te brengen. Na de kransleggingen kunnen de inwoners van Laarbeek bloemen neerleggen bij het herdenkingsmonument.

De herdenkingsbijeenkomst is dit jaar in de Michaëlkerk, omdat de Leonarduskerk gesloten is.
 
Het gehele programma is als volgt:
18.45 uur     Herdenkingsbijeenkomst in de Micha?lkerk
19.25 uur     Stille tocht van de Micha?lkerk naar het herdenkingsmonument voor het ge-meentehuis
20.00 uur     2 minuten stilte
20.02 uur     Kransleggingen

Iedereen is van harte welkom om bij deze Dodenherdenking aanwezig te zijn.