Afbeelding

Eigenlijk is de verf bedoeld voor de hutten!

NULL

Eigenlijk is de verf bedoeld voor de hutten!


Lieshout- Voor de 43e keer wordt dit jaar in Lieshout de kindervakantieweek georganiseerd. Koning Winter en assistent Pegel zullen ervoor zorgen, dat de editie van dit jaar een doorslaand succes wordt. 

Dit jaar nemen in Lieshout 340 kinderen deel aan de activiteiten. Het grote aantal vrijwilligers (167) kan geen genoeg krijgen van de gezelligheid. Deze groep bestaat veelal uit mensen onder de 18 jaar. Zij begeleiden met zijn tweeën of drieën een groepje van 10 kinderen. De 34 groepjes worden samengesteld aan de hand van de schoolgroepen. “Maar het blijft vooral een dorpsgebeuren”, vult bestuurslid Marjon Neilen aan.

Het kindervakantiewerk is in 1970 ontstaan. Gezinnen met minder geld, werd een gezellige week aangeboden. Ouders betalen zelf ook iets. Omdat hiervan niet alle activiteiten kunnen worden bekostigd, betaalt de middenstand mee. Gelukkig doet ook de gemeente een duit in het zakje. Kerngroeplid Maarten de Groot legt uit dat de kerngroep zorgt voor de organisatie en bestaat uit mensen ouder dan 18 jaar. “Hoewel we dit jaar iemand hebben die jonger is. Die heeft echter duidelijk bewezen de verantwoording aan te kunnen.”

Volgens de organisatie maak je als leiding veel leuke dingen mee. Eén van de leiders had zich had laten ontvallen, dat hij naar de Gay Pride was geweest. Op een ochtend was de groepshut helemaal roze, inclusief de medebegeleiders van de groep. Het was overigens een van de weinige hutten, die was geverfd. Er wordt verf verstrekt om de hut een persoonlijk tintje te geven. Niet altijd wordt die voor dit doel gebruikt, zoals blijkt uit bijgaande foto.

Vrijwilligers doen er alles voor om mee te doen. Dit blijkt uit de volgende opmerking van Maarten: “We hebben er zelfs eentje, die dit jaar eerder terug komt met het vliegtuig van de vakantiebestemming. Dat zegt genoeg.”