Hoe is het nou met... Theo en Reggie Sleddens

NULL

Hoe is het nou met…


Deze week is het de beurt aan Theo en Reggie Sleddens. Het is al 17 jaar geleden dat zij uit Mariahout vertrokken, maar nog steeds wordt in het dorp over hen gesproken. Het duo runde van 1979 tot 1997 de oergezellige ‘Snackbar Modern’, gelegen aan het Oranjeplein in Mariahout.

Theo en Reggie

Theo zag in 1947 in Wintelre het levenslicht. Reggies roots liggen in Eindhoven, waar zij in 1951 geboren werd. In 1968 kreeg het stel verkering, nadat ze elkaar leerden kennen in ‘De Kers’, een danscafé in Oerle. Ze kregen een zoon; Hein. Daarnaast droegen zij de zorg voor twee pleegkinderen.

Naar Mariahout
Als echte horecamensen, hielp het stel de buren van Reggies ouders in hun cafetaria in Nuenen. Deze mensen tipten het stel over een snackbar in Mariahout, die te koop stond. Het idee om een eigen onderneming te starten, sprak Theo direct aan. Reggie had er wat meer moeite mee. “Ik was mensenschuw”, vertelt ze. “Het liefste bleef ik achter in de keuken. Maar al op de eerste dag werd ik naar voren geroepen om te komen helpen. ‘Theo ziet zo wit als een Pier!’, werd er geroepen. Het was duidelijk dat ik voor in de zaak nodig was.”

Perfecte sfeer
De taakverdeling tussen Theo en Reggie beschrijven zij als volgt; Theo was de ‘buurter’ en Reggie was de ‘werker’. “De sfeer bij ons was altijd perfect”, vertelt Theo. “Mensen bleven vaak zo lang buurten, dat we regelmatig moesten zeggen, dat ze onderhand maar eens naar huis moesten gaan, omdat hun friet koud werd.” Reggie vult aan: “Als mensen ‘s avonds laat kwamen, bleven ze vaak met ons kaarten tot een uur of half vier ’s morgens.”

Zelfgemaakt stoofvlees en de ‘kipstick’
Reggie maakte de meeste snacks zelf. Er kwamen zelfs mensen speciaal vanuit Den Bosch voor haar stoofvlees. Karina Deben, één van de trouwe krachten die 12 jaar in dienst is geweest, ontwikkelde de ‘kipstick’. Dit was een groot succes.

De klanten kwamen vooral uit Mariahout, maar ook uit omringende dorpen. Medewerkers van Bavaria die in ploegendienst werkten, genoten van de shoarma. Jeugd die op stap ging bij ‘Slaats’, zorgde voor een volle snackbar.

Gestopt

“We hebben precies 17 jaar, 7 maanden en 7 dagen in de zaak gewerkt. Vanwege gezondheidsredenen van Reggie zijn we ermee gestopt. Sindsdien wonen we met veel plezier in een chalet op de Kanthoeve in Bakel”, vertelt Theo. Theo tuiniert graag en is een fervent fietser. Reggie is creatief en maakt mooie poppen. Daarnaast gaat het stel graag op vakantie met hun camper en passen ze wekelijks op hun kleindochter van zes jaar oud.

“Ik ben de Mariahoutse gemeenschap heel erg dankbaar voor de goede klandizie”, besluit het echtpaar.