Afbeelding

Heemkundekring Lieshout komt met laatste deel 'In gesprek met..'

NULL

Heemkundekring Lieshout komt met laatste deel 'In gesprek met..'


Lieshout/Mariahout - Bekende mensen uit Lieshout en Mariahout komen zelf aan het woord in uitgebreide interviews. Met foto’s uit hun eigen familiealbum en uit het rijke fotobezit van de Lieshoutse fotoverzamelaar Nico Scheltens. De intekening op dit lees- en kijkboek vol herinneringen staat nu open tot 15 oktober. De folder is verkrijgbaar in de heemkamer of bij bestuursleden van de Heemkundekring ’t Hof van Liessent of op de website.  


Dit vierde en laatste deel bevat ruim dertig interviews met oude bekenden, met veel foto’s uit hun eigen familiealbum. Het boek telt ruim 200 bladzijden. Een verrassend nieuwtje is dat er ook interviews in staan van mensen uit Mariahout die geëmigreerd zijn naar Canada. Vanuit de overkant van de oceaan vertellen ze over hun leven daar, met alle ups en downs erbij. Een projectgroep staat borg voor gedegen werk. Nelly de Groot nam de teksten voor haar rekening, Nico Scheltens de foto’s en Harrie Lamers de opmaak. Kortom: het vierde deel van de serie ‘In gesprek met…’ is een prachtig professioneel product van eigen bodem. Zeker wie alle vorige drie delen bij elkaar in de kast heeft, heeft een bron van herinneringen aan Lieshout en Mariahout. 

De heemkundekring biedt zelfs de combinatie van alle vier boeken met ‘In gesprek met …’ aan tegen een sterk gereduceerde prijs. Het inschrijvingsformulier is op woensdag in de heemkamer, ’t Dorpshuis aan de Grotenhof te Lieshout. In Mariahout bij Henk Verbakel, Rooijseweg 13, in Lieshout bij Nelly de Groot, Deensehoek 17, Lieshout pjamdegroot@planet.nl. Meer informatie over dit vierde deel met de folder staat op de website van de heemkundekring www.hofvanliessent.nl