ELI overtuigt niet ondanks ruime winst

NULL

Lieshout - In een matig duel heeft ELI in en tegen laagvlieger Nederwetten een 1-5 overwinning behaald. De Lieshoutenaren wisten ondanks de ruime overwinning niet te overtuigen.

ELI kwam al in de 3e minuut op een 0-1 voorsprong door Sem Steenbakkers. Hierna misten Randy van der Groef en Stijn Donkers goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar zij misten. Hierna was ELI wel de betere ploeg, maar er werden te veel fouten gemaakt in de aanvalsopabouw. Het duurde dan ook tot de 38e minuut voordat de 0-2 werd gescoord. Opnieuw was het Sem Steenbakkers, die de bal hoog in de touwen joeg. Vlak voor rust werd de inzet van de thuisclub met een doelpunt beloond, Ben van der Bruggen strafte een fout in de ELI-defensie af. Nog in dezelfde minuut werd het bijna 2-2 maar het vlammende schot ging rakelings over het doel van Robin Evers.

Na rust kreeg Nederwetten nog een goede kans om de 2-2 te laten aantekenen na een fout in de ELI-defensie. In de 59e minuut kwam aan alle onzekerheid een einde. Het was opnieuw Sem Steenbakkers, die met een bekeken lob een hattrick liet aantekenen, 1-3. Hierna was het verzet van de thuisclub gebroken. Aanvoerder Lex Hollanders tikte van dichtbij de 1-4 binnen nadat een strak schot van Willem Jan van de Brink nog gekeerd werd. In de 68e minuut was het David da Silva, die de bal uit een afgemeten voorzet van Stijn Donkers bij de tweede paal binnen schoot, 1-5. In het restant van dit duel hielden beide ploegen elkaar in evenwicht zonder tot goed voetbal te komen.

Door deze overwinning blijft ELI mee doen om de bovenste plaatsen. Zondag is ELI vrij.