JOTA/JOTI 2015 bij Scouting Aarle-Rixtel

NULL

JOTA/JOTI 2015 bij Scouting Aarle-Rixtel


Aarle-Rixtel - In 1989 kwam de film ‘Back to the Future 2’ uit waarin er in de tijd gereisd werd naar het jaar 2015. Speciaal voor deze gelegenheid is het thema van de JOTA/JOTI dit jaar ‘Back to the Future’ geworden. Op zaterdag 17 oktober gaat Scouting Aarle-Rixtel kijken en beleven wat er nu werkelijkheid is geworden van de film.


Wat dacht je van: vliegende skateboards, vliegende auto’s, videobellen, hologrammen en virtual reality brillen? Scouting Aarle-Rixtel heeft daarom een activiteitendag georganiseerd waar jong en oud welkom is om mee te doen of te komen kijken.

De JOTA (Jamboree on the Air) en JOTI (Jamboree on the Internet) is een jaarlijks terugkerend evenement in het derde weekend van oktober. In dit weekend kruipen meer dan 500.000 Scouts over de hele wereld achter oude en moderne communicatieapparatuur en proberen zij met elkaar in contact te komen via de ether of via internet.

Scouting Aarle-Rixtel probeert ieder jaar te kijken naar nieuwe ontwikkelingen in de techniek om hier een leuke activiteit van te maken te maken. Zo was er vorig jaar tijdens de JOTA/JOTI onder andere een interactieve vliegtuigsimulator en een heel groot touchscreen. Ook dit jaar zijn er weer diverse nieuwe dingen, zowel technische hoogstandjes als echte Scoutingactiviteiten.

Scouting Aarle-Rixtel nodigt iedereen van jong tot oud uit op zaterdag 17 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur. Je kunt op elk moment binnen komen lopen en actief meedoen met de diverse activiteiten. De koffie, thee en ranja staan klaar.

Kom een kijkje nemen op de blokhut van Scouting Aarle-Rixtel, te vinden aan Duivenakker 74 te Aarle-Rixtel (achter multifunctioneel centrum De Dreef).