Afbeelding

Interactieve Sinterklaasshow in de Dreef

Algemeen

Aarle-Rixtel - Al een aantal weken klinken er door Aarle-Rixtel allerlei berichten vanuit Spanje en vanaf de stoomboot van Sinterklaas. Multifunctioneel centrum De Dreef is op 29 november het toneel van een nieuw initiatief. Dit is opgezet door de stichting Sinterklaas de Serie in samenwerking met ClearSound. Die dag is Sinterklaas uitgenodigd door onder anderen de Aarle-Rixtelnaren Bart Kersten, Johan van Bakel (stichting Sinterklaas de Serie) en Patrick Bruinsma (ClearSound) om samen met zijn pieten een spannend avontuur te komen beleven.                                                
         
Na het succes van de eerst gemaakte Sinterklaasserie in 2011, ‘Sinterklaas en de gouden Pendule’, die bekroond is met ‘de Gouden Pepernoot’, is sinds 2012 de Stichting Sinterklaas de Serie een feit. Datzelfde jaar werd er wederom een serie opgenomen: ‘Sinterklaas en de Pepernootfabriek’. Na 2012 is er geen serie meer opgenomen, echter is toen al vrij snel het idee ontstaan om de kinderen te gaan vermaken met een Sinterklaasshow. Bart Kersten: “Onze Stichting Sinterklaas de Serie wil nu, na een tweetal jaren niets te hebben gedaan met serieopnames, toch weer de handen uit de mouwen steken. Dit keer geen serie maar een leuke show welke op 29 november om 12.30 uur in de toneelzaal van MFC de Dreef wordt gehouden. Hierin kunnen 250 tot 300 mensen. De entree is slechts €5,00. Dit doen ze om het laagdrempelig te houden. De kaartverkoop loopt al heel goed, maar het zou mooier zijn als het breder gedragen wordt in heel Laarbeek. We hebben een optie voor een tweede show, mocht de eerste uitverkocht zijn.”

Graag wil Bart benadrukken dat de entree wordt gebruikt om de kosten te dekken. “Dit omdat wij geen sponsoren en subsidies hebben. Maar wel een ontzettend leuke middag willen verzorgen voor de kleintjes van Laarbeek. De show is volledig tot stand gekomen door een samenwerking met ClearSound licht en geluid, Sinterklaas de Serie en een hele hoop vrijwilligers. Evenals onze series is deze show dus niet commercieel”.  

Zelf zijn Bart en Johan al jaren goed bevriend met de Sint en zijn pieten. Zo helpen zij hem samen met tal van andere vrijwilligers bij bedrijfsbezoekjes, visites aan scholen en kinderdagverblijven of bij de kinderen thuis.  
 
Het belooft een interactieve show te worden voor het hele gezin met muziek, zang, dans, humor en magische trucs. Sinterklaas is de gehele middag aanwezig, om samen met de kinderen een fantastische middag te beleven waarop het verhaal ‘Sinterklaas en het verdwenen boek’ verteld wordt. Er komt zelfs een hele bekende in de show voor, die zorgt dat alles op zijn pootjes terecht komt….
 
Kaartjes à €5,00 zijn verkrijgbaar bij Snoeperij Jantje te Aarle-Rixtel (Di t/m Za: 9.30-16.30 uur) Voor meer informatie kunt u kijken op www.facebook.com/sintshow

Er zijn al heel veel pieten aan het oefenen op de boot. Zelfs Sinterklaas is er bijna klaar voor. Jullie komen toch ook?