Mooie overwinning voor jeugd Mixed 1

Sportnieuws

Beek en Donk/Helmond – In de A-klasse van de jeugdcompetitie van de Helmondse Badminton Bond (HBB) heeft Mixed 1 goede zaken gedaan door van directe concurrent Brabantia 1 te winnen. Tijdens de wedstrijd kwam de teamspirit van deze jeugd duidelijk naar voren. Er werd flink aangemoedigd, gecoacht en meegeleefd. De winst is een goede opsteker voor de rest van het seizoen.

Door de afwezigheid van Sanne van Lieshout was Robin Slaets uit team 2 als invaller gevraagd. Zij speelde samen met Vince van Mierlo de gemengd dubbel. De andere gemengd dubbel werd door Lieke Fransen en Michael Hollanders gespeeld. Beide partijen verliepen zeer goed voor de Mixed-spelers. Met goed systeemspel, een aanvallende instelling en bekeken shuttles werden de eerst twee punten eenvoudig binnen gehaald. In het damesdubbel van Robin en Lieke kwam de teamspirit mooi naar voren. Tussen de sets werd er goed gecoacht door de begeleiders en de andere spelers, maar ook tijdens de wedstrijd gaven de dames elkaar prima aanwijzingen. Het werd een mooie wedstrijd die in het voordeel van Robin en Lieke werd beslist. De heren hadden het een stuk zwaarder. Ze verloren de eerste set en gingen in de tweede set duidelijk anders spelen. Hierdoor was de tegenstander verrast en liep het spel bij Michael en Vince een stuk beter. In de beslissende derde set herpakten de tegenstanders uit Valkenswaard zich weer en lieten de Mixed heren in het begin van de set enkele steken vallen. Dit konden ze richting het einde niet meer goed maken.

De single van Michael verliep zeer goed. Hij had vanaf het begin van de partij zijn tegenstander onder controle en kwam niet in de problemen. Dit gold ook in de eerste set van de partij van Lieke. Haar tegenstandster schakelde echter in de tweede set een tandje bij waardoor het tot het einde spannend bleef. Uiteindelijk trok Lieke aan het langste eind en won in de verlenging van de tweede set. Vince kwam helaas tekort in zijn herenenkel. Zijn tegenstander speelde zeer scherp en Vince kon het niet belopen. De laatste single was van Robin. Ondanks dat ze een klasse hoger speelde had ze de wedstrijd prima onder controle. Ook in deze wedstrijd zaten mooie rally’s en werd er scherp gespeeld. Met de winst in deze partij kwam de eindstand op 6-2 voor de jeugd van Mixed 1.

De volgende wedstrijd is op 6 december tegen koploper Mierlo 1. Het team zal dan serieus aan de bak moeten, maar met deze instelling en teamspirit kunnen ze die wedstrijd met vertrouwen tegemoet gaan.

Voor alle uitslagen en informatie over de vereniging kijk je op www.bcmixed.nl en volg je hen op social media.