Afbeelding

Slagwerkspektakel: ‘Santa goes China’

Muziek

Beek en Donk - De succesvolle muzikale voorstelling ‘Slag om het Anker’, in maart 2015 uitgevoerd door verschillende slagwerkgroepen uit de regio, krijgt een vervolg. Nog dit jaar laten opnieuw twee verenigingen van zich horen tijdens een middagvullend programma: Santa goes China! Een slagwerkspektakel voor het hele gezin op zondag 20 december om 15.00 uur in Muziekcentrum ‘t Anker in Beek en Donk.

Dit concert wordt uitgevoerd door de slagwerkgroep van Koninklijke Harmonie O&U uit Beek en Donk en de slagwerkgroep van Fanfare De Vooruitgang uit Stiphout. Gezamenlijk vergezellen zij de kerstman op zijn reis om, na Amerika en Europa, nu ook Azië te veroveren. Krachtige Japanse drums worden afgewisseld met prachtige melodieën die bijdragen aan een intieme kerstsfeer, maar dan wel in een verrassend nieuw jasje. Behalve de genoemde slagwerkgroepen staan er ook nog een combo, verschillende blazers en enkele vocals op het podium. Dit alles onder leiding van de beide dirigenten Rob van Doore en Rob van der Sommen; een unieke samenwerking in de slagwerkwereld.

Voor slechts €5,00 kunt u zo maar op de eerste rij zitten en volop genieten van dit bijzondere concert. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Bloematelier De 4 Seizoenen op het Piet van Thielplein, bij Sportshop Laarbeek op het Heuvelplein of via de leden van de slagwerkgroepen. Uiteraard zijn er ook kaarten op de dag zelf te verkrijgen aan de kassa in ‘t Anker, Pater Vogelstraat 39, Beek en Donk.