Handbalplezier tijdens de kerstvakantie

Sportnieuws

Beek en Donk - Sporthal D’n Ekker in Beek en Donk loopt op woensdag 23 december vol met 250 fanatieke basisschoolleerlingen. Deze kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van negen verschillende Laarbeekse basisscholen onderbreken hun kerstvakantie om met leeftijdgenootjes een dag te gaan handballen.

Handbalvereniging Bedo organiseert op deze dag voor de dertiende keer het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi. Maar liefst 24 teams verdeeld over 6 poules strijden om een beker. De deelnemende klassen hebben in de afgelopen weken al kennis gemaakt met de handbalsport. Vrijwilligers van Bedo hebben namelijk gastlessen verzorgd tijdens de gymlessen.


De eerste wedstrijdronde op 23 december start om 9.00 uur. Op drie momenten gedurende het toernooi is er een prijsuitreiking. De winnaars van de laatste twee poules worden bekendgemaakt rond 16.30 uur. Voor de achtstegroepers is het extra spannend, want het groep-acht-team dat met de beker naar huis gaat, mag meedoen aan de regionale voorrondes later in het schooljaar. Het belooft een leuke dag te worden met veel gezelligheid, teamspirit en sportiviteit. Voor de jonge spelers is het natuurlijk hartstikke leuk als ze aangemoedigd worden, dus publiek is van harte welkom.