Succes voor Gilde Sint Margaretha op vendeltoernooi

Algemeen

Aarle-Rixtel - Het gilde Sint Margaretha nam afgelopen zondag deel aan het indoorvendel toernooi gehouden in een hal te Ledeacker. ‘s Morgens om 10.30 uur waren enkele gildebroeders bijeen om deel te nemen aan het indoortoernooi te Ledeacker georganiseerd door het Sint Mathias gilde uit Oploo.

Een indoortoernooi dat gehouden werd voor junioren en senioren, om het vendelen tevens te stimuleren, daar er in de wintermaanden voor het gildewezen minder te doen is. Het aantal deelnemers betrof ongeveer 60 vendeliers in 6 verschillende klassen.

Gilde sint Margaretha nam deel met 5 vendeliers: 3 jeugdleden en twee senioren. Hun jeugdvendeliers waren er weer opgebrand om een prachtig resultaat neer te zetten. Ondanks dat het erg koud was in de hal, wat de jeugd niet kon deren, zetten zij met een prachtige vendelgroet een prima prestatie neer. Later bleek dat de jeugdgroep (Pieter Smulders, Niels van Stiphout en Tim van Stiphout) een mooie 1e prijs mee naar huis sleepte.

In de klasse t/m 12 jaar behaalde Niels van Stiphout een mooie 1e prijs. Zijn broer Tim van Stiphout mocht in diezelfde klasse een mooie 3e prijs ophalen. Toch knap dat deze vendeliers allebei een prijs in de wacht slepen met een deelnemersveld van 16 vendeliers.

Als klap op de vuurpijl mocht Pieter Smulders een 1e prijs in ontvangst nemen in de klasse 13 t/m 15 jaar. Een indrukwekkende score aangezien in deze klasse zeer goede vendeliers deelnamen uit verschillende gilden. Jeroen Smulders zette voor de 1e keer in de klasse B een prachtige vendelgroet neer, waar hij ook het acrobatiek moest uitvoeren, helaas viel hij niet in de prijzen maar volgende keer gaat dit zeker lukken.

Toch weer een mooie prestatie van het gilde, en zeker niet de supporters van het gilde te vergeten die toch de tijd nemen om de vendeliers te komen aanmoedigen. Daarbij een compliment aan de kringvoorzitter Henk de Hair, die ook op dit toernooi aanwezig was om de vendeliers van kring Peelland bezig te zien. Iedereen hartelijk bedankt voor de steun namens het secretariaat van Gilde Sint Margaretha.