Afbeelding

Geslaagde Koningsdag in Mariahout

Algemeen

Mariahout - De weerstations gaven geen goed bericht met aanvang van de Koningsdag 2016. Dat hinderde Mariahout niet om toch weer een geweldig interessante wetenschappelijke dag in de ‘Koningsdagtent’ en in café De Oranjebar bij te wonen.

Ondanks dat de opkomst lager was dan andere jaren, was het vooral gezellig en interessant voor jong en oud. Ook moest er met de opening ietwat geïmproviseerd worden om harmonie St. Cecilia een droog podium te verschaffen. Maar na een plaatsje in de tent gevonden te hebben kon Hein Gilsing als ‘mega’-vrijwilliger onder begeleiding van het Wilhelmus buiten toch de vlag hijsen. Door de regen kon alleen het gilde St. Servatius de vendelgroet niet brengen. Toch wil het Koningsdag-comité hen enorm bedanken voor de aanwezigheid, voor volgend jaar houden ze hem graag tegoed.

De dag werd daarna door de Mad-scientist Amazing Andress met een vlammende show geopend. Na verschillende knallende proeven was het de beurt aan de toegestroomde kinderen. Verschillende professoren lieten kinderen ontdekken hoe leuk scheikundige en natuurkundige proeven kunnen zijn. Toegankelijke proeven waarvan je uiteindelijk stiekem ook wat van opsteekt. Onder het genot van een pannenkoek van het welbekende team of een lekker drankje droog in de tent of in De Oranjebar was het ook zeer interessant voor de meegekomen ouders. De mogelijkheid om je mooi te laten schminken lieten de kinderen zeker niet liggen. Dat het weer niet meewerkte was al snel weer vergeten… Als eindstunt werd er nog een raket, in het klein, gelanceerd vanaf een platform op het oranjeplein. Na deze slotscene zat het er dan toch echt op.

Alle vrijwilligers, sponsoren, harmonie en gilde wil het Koningsdag comité graag via deze weg hartelijk danken voor hun inzet en hulp, het was echt fantastisch.