De lopers van RCL

RCL bij Freedom-Run

Lieshout - In de bossen tussen Son en Best ligt oorlogsmuseum 'de Bevrijdende Vleugels' verscholen. Een historische locatie die afgelopen weekend was ingericht als start en finishplaats van de Freedom-Run, waar een aantal leden van Runnersclub Lieshout aanwezig waren. De plaats waar op 17 september 1944 de bevrijding van deze regio begon.

De Freedom run is een pittig parcours, welke ging over bospaden, B-weggetjes, modderige tractorpaden en over het landingsterrein rond de Paulushoef. Je kon kiezen uit 6 of 10 kilometer, in werkelijkheid bleken de afstanden iets korter te zijn. Voor Anne Smeets was dit een kolfje naar haar hand, de winnares van de duvelscross 2015 kon met het zware parcours het beste overweg en finishte als 2e dame in 43:20. Twan Sterken, Wil Beerends en Annelie Jacobs maakten er een mooie wedstrijd van, voor posities werd over de laatste 100 meter nog volop gesprint. Twan bleek de snelste in 47:15 gevolgd door Wil in 47:16 en Annelie in 47:17. Ook Marcel van Aspert en Geert Welten bleven in elkaars buurt en finishten beide in 51:00. Voor Marcel was dit zijn eerste 10 kilometer wedstrijd.

Op de 6 kilometer was Mirthe Scheltens de snelste RCL-er, ze had een gaatje van bijna 4 minuten weten te slaan met moeders Rianne Scheltens. Mirthe finishte in 38:02 en Rianne in 42:51. Mireille de Ridder loopt de laatste maanden wel erg veel wedstrijden dus ook weer aan de start bij de Freedom-run. Ook zij maakte er met Rianne een mooie wedstrijd van en finishte in 42:54.

Na de finish werd er in afwachting van de loterij onder het genot van een kopje koffie nog wat nagepraat. Het wachten werd beloond! Wil en Annelie gingen er met de hoofdprijs vandoor. Beide hebben een geheel verzorgde 'rally en race clinic dag ' gewonnen.