Afbeelding

Hurkmans Plaatwerk nestelt zich mede aan kop

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het zijn zware tijden voor de jongens van BrabantTent. Hurkmans Plaatwerk BV wist de Rothosen met 4-2 aan de kant te schuiven, daar waar BrabantTent via B. van den Bergh nog wel een nette 2-0 voorsprong wist te nemen.

Het bleek, zoals gezegd, onvoldoende om uiteindelijk de overwinning in de wacht te slepen. J. van der Leemputten schoot Hurkmans erop en erover en met nog twee minuten te gaan werd de definitieve nekslag binnengeschoten. Hurkmans wist met deze 4-2 ook de gedeelde koppositie te bemachtigen.

Gedeeld wordt deze eerste plek met DK Garagebedrijf. Ook zij doen goed mee om de titel. Het ging niet vanzelf in het potje tegen FC Avondrood. Dit taaie team bestaande uit routiniers en enthousiaste jongelingen bleek een harde noot om te kraken. DK Garagebedrijf wist het wel voor elkaar te krijgen. T. van Oort deed een prima duit in het zakje met twee doelpunten. FC Avondrood moest het hoofd buigen, maar hoefde zich niet te schamen: 4-2.

De A-klasse kende een verrassende wending aan kop van de rangschikking. Tot deze avond was het Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs welke de koppositie fier aanvoerde. Helaas gooide een duur puntenverlies roet in het eten. Heesakkers Administratie & Advieskantoor, toch al een aantal weken goed op dreef, snoepte zowaar twee punten af van de ongeslagen nummer 1. Het had overigens nog vervelender kunnen uitpakken voor Lindeboom, aangezien zij al vlotjes tegen een 2-0 achterstand aankeken. Eerlijkheid gebied te zeggen dat deze achterstand ook snel werd rechtgetrokken, waarna beide teams in een boeiend gevecht de doelen hermetisch schoon hielden: 2-2.

Café-Zaal de Tapperij maakte hier dankbaar gebruik van, en hoe?! De ervaren mannen van Rijwielhandel van den Berg wisten niet wat hen overkwam. Als een heuse wals trok De Tapperij over Van den Berg heen. De goals vielen als rijpe appelen en de gaten in de normaliter zo hechte Van den Berg-defensie konden niet worden geplakt. R. Martens had het op zijn heupen deze avond, hij produceerde 4 doelpunten. In totaal scoorde de Tapperij er 9 en redde Van den Berg de eer met eentje. De Tapperij nestelde zich met deze zege op een voor hen vertrouwde plek: plaats 1.

Op plekje drie is nu 1.FC Geerts weer te vinden. Zij versloegen met minimaal verschil Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt. Het was lang geleden dat Sevenmiles echt een vuist kon maken in een duel. Deze avond was het zover. Het duurde lang, heel lang, voordat dit duel een doelpunt kon begroeten. Naarmate de wedstrijd vorderde groeide de spanning. Tot drie minuten voor tijd hielden beide goalies hun doel schoon, totdat M. van der Heijden Sevenmiles liet juichen. Zou de 1-0 voldoende zijn voor de zege? Helaas voor hen, 1.FC Geerts deed haar Duitse karakter wederom eer aan. Zij schoten nog twee keer raak en stalen zo nog snel de punten mee, Sevenmiles beteuterd achterlatend.